R5 7600X overclock nasıl yapılır?

Melody0644

Decapat
Daha fazla  
OC yapmak istiyorum ama açıkçası korkuyorum çünkü anakartim 2x8 pin ben tek pin kullanıyorum. OC yaparsam bir sıkıntı çıkar mı?
İşlemci: 7600X.
Anakart: MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
PSU: Rampage 700W +80 PSU.

OC neden yapacaksınız ki hocam? Gerek olduğunu düşünmüyorum fazla, sıcaklık değerleriniz yükselecektir normaldeki ısınız düşükse yapmanızı öneririm.

Güç konusunda sorun olmaz da soğutabilir misin?

Modern işlemcilerde uğraştığına çok değmiyor genel olarak. PBO limitlerini arttırıp bıraksan yeter. Hatta Curve Editor'den voltaj düşürme yapsan bile yeter.

MSI Afterburner uygulamasında OC diye bir sekme var oradan anakartınız destekliyorsa tek tuşla yapabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-30 233121.png
    249,9 KB · Görüntüleme: 13
Boşta 50-60 yükte 75-80 arası sıcaklık değeri. OC yapsam çok fark olur mu ona göre yapmayacağım.

MSI Afterburner uygulamasında OC diye bir sekme var oradan anakartınız destekliyorsa tek tuşla yapabilirsiniz.
Bu ekran kartını overclockluyor... Konu sahibi işlemciden bahsediyor. Bende ekran kartı sandımda işlemciymiş.

Bu ekran kartını overclockluyor... Konu sahibi işlemciden bahsediyor. Bende ekran kartı sandımda işlemciymiş.

Eyvah fark etmemişim kusura kalmayın.

Hocam isterseniz bu linkten Technopat'ın rehberine ulaşabilirsiniz.

7600x bende kullanıyorum ve oc ihtiyacım hiç bir oyunda olmadı. Bence gerekmyok stok kullanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…