Nevezh

Centipat
Daha fazla  
Merhaba Technopat sakinleri,

Hayatımda ilk defa bir sistem toplayacağım. Bir süredir araştırıyorum daha önce de sizlere yazmıştım. Hem yazılım + hem oyun için kullanmak istiyorum bu sistemi. Biraz da ileriye yönelik bir sistem olmasını istiyorum. Şu an geldiğim son noktayı paylaşmak istiyorum sizinle. Listelerde 360'lık sıvı sogutucu görebilirsiniz. Kasanın içerisi buz gibi olsun istiyorum böyle ileride ısınmadan dolayı bir lehim kopması yanma uçma istemiyorum D.
Ortalama 40 - 45.000 TL bütçem var(monitör hariçtir) ve kafamda 2 farklı liste var. Birincisi AMD ekran kartı ile oluşan bir liste. Diğeri ise NVIDIA ekran kartı ile oluşan listedir.
Listeleri inceleyip hangisini neden tercih etmeliyim açıklayabilir misiniz?

Liste 1: Bu listenin bana maliyeti güncel olarak yaklaşık 43.750 TL'dir.

Ekran KartıRX 6900 xtXT
işlemciRyzen 5 7600x
ANAKARTMSI PRO B650-P WIFI AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
ramKingston fury 5200 Mhz 2X16 GB DDR5
DepolamaSamsung M2 SSD 1TB
Sıvı sogutucu - bunu alıcamCougar AQUA 360Li CGR-AQUA 360 Sıvı Soğutma
Güç KaynağıMSI MPG A850GF 850W 80+ GOLD POWER
KasaGameBooster GB-PR020BB USB3.0 Full Siyah Tempered Glass 7xRGB Fanlı Gaming Kasa

Liste 2: Bu liste maliyeti yaklaşık 39.501 TL'dir.

Ekran KartıASUS GeForce TUF RTX 3070 O8G V2 Gaming 8 GB GDDR6 256 Bit 1845 Mhz OC 2 HDMI ve 3 DP Ekran Kartı
işlemciRyzen 5 7600x
ANAKARTMSI PRO B650-P WIFI AMD AM5 DDR5 ATX Anakart
ramKingston fury 5200 Mhz 2X16 GB DDR5
DepolamaSamsung M2 SSD 1TB
Sıvı sogutucu - bunu alıcamCougar AQUA 360Li CGR-AQUA 360 Sıvı Soğutma
Güç KaynağıMSI MPG A850GF 850W 80+ GOLD POWER
KasaGameBooster GB-PR020BB USB3.0 Full Siyah Tempered Glass 7xRGB Fanlı Gaming Kasa

- Liste2'deki NVIDIA ekran kartı ile Ryzen işlemci arasında bir sorun olur mu uyumluluk ve çalışma konusunda? Bilgi verirseniz sevinirim değerli dostlar.
Yukarıdaki listelerde daha uygun olabilecek donanım, parça değişikliği de olursa da yazınız.

Son düzenleyen: Moderatör:

@messinicocugu

Yazılım için de kullanılacaksa RTX tercih edebilirsiniz. Onun dışında kasa belki değiştirilebilinir. Uyumluluk konusunda sıkıntı çıkarmaz.

Yazılım için de kullanılacaksa RTX tercih edebilirsiniz. Onun dışında kasa belki değiştirilebilinir. Uyumluluk konusunda sıkıntı çıkarmaz.
Evet hocam yazılım mühendisiyim haliyle kullanacağım o alanda da...
Kasa peki neden değiştirmeliyim değiştirirsem ?

Arkadaşlar bir de böyle bir sistem buldum hazır. Bu sistemi benim Liste2 ile karsılastırınca da
daha mantıklı geldi açıkcası bu hazır sistem.
3070 Ti + anakart olarak daha avantajlı gibi sanki.

Son düzenleme:
45100TL tutuyor bunlar.

Kasayı unutmuşsunuz galiba hocam
Bir de liste 2 hakkında ne düşünüyorsunuz

hocam bu alınır mı sizce? evet derseniz alacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…