Çözüldü R5 7600X & RTX 4070 Ti sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

bbicer593

Centipat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1w2FXEpb491OcahxrkIGR2BVfOirYBINl/view?usp=sharing
RAM
32gb gskill 6000mhz ddr5
Ekran kartı
MSI GeForce RTX 4070 Ti Suprim
Anakart
ASUS TUF Gaming B650M-E Wi-Fi.
İşlemci
AMD Ryzen 5 7600X
1 yıldır kullanmakta olduğum bilgisayarımda sürekli başlıkta yazmış olduğum problemleri yaşıyorum. Ne olduğunu bir türlü bulamadım. Bugün bilgisayarım yavaşladığında Denetim Masası'na girdim bir uygulama mı yapıyor acaba diye ve işlemcimin 0.52 GHz'te çalıştığını gördüm. Acaba bütün problemlerim işlemcimden mi kaynaklı yoksa başka bir sıkıntı olabilir mi? İşlemcimdeki bu sıkıntıyı nasıl düzeltebilirim?

Dosya Ekleri

• işlemci 0.52.jpg
    97,2 KB · Görüntüleme: 38
  • işlemci.jpg
    91,1 KB · Görüntüleme: 32
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sıcaklıklarınız ne durumda?

Chipset sürücünüz kaynaklı bolca hata var, mutlaka güncelleyin.

İlgili rehberi uygulayın:

USB sürücünüz kaynaklı bir hata var, dışarıdan kurduğunuz USB sürücünüz varsa kaldırın veya güncelleyin.

Xbox kaynaklı hata var, kaldırıp tekrar kurabilirsiniz.

Disk kaynaklı da bolca hata görüyorum, HDTune indirip QuickScan kapalı olacak şekilde Error Scan testi yapın.
Sıcaklıklarınız ne durumda?

Chipset sürücünüz kaynaklı bolca hata var, mutlaka güncelleyin.

İlgili rehberi uygulayın:

USB sürücünüz kaynaklı bir hata var, dışarıdan kurduğunuz USB sürücünüz varsa kaldırın veya güncelleyin.

Xbox kaynaklı hata var, kaldırıp tekrar kurabilirsiniz.

Disk kaynaklı da bolca hata görüyorum, HDTune indirip QuickScan kapalı olacak şekilde Error Scan testi yapın.

Son düzenleme:
Çözüm
Memtest86 ile RAM testi yapın.

Ekran kartı sürücülerini DDU ile sil. AMD olanı. Geri kur.

Bluetooth sürücülerini güncelle.

Ses sürücülerini güncelle.

NVIDIA ekran kartınınkini de sil. Geri kur.

SteelSeries Sonar sil.

Rehberi uygulayın.

Ayrıca oyunun yok ise Steam'i silip geri kurmayı dener misin?

ram testini yapmıştım bir kaç gün önce bir sıkıntı çıkmamıştı diğerlerini yapayım hemen

Mesajımı güncelledim, okuyun ve uygulayın.

HD Tune indirdim bende Samsung Magician vardı onunla şu an yaptığına benzer bir test yaptırmıştım sıkıntı çıkmamıştı ikisi aynı testmi acaba? İsmi diagnostic Scan'di.

HD Tune indirdim bende Samsung Magician vardı onunla şu an yaptığına benzer bir test yaptırmıştım sıkıntı çıkmamıştı ikisi aynı testmi acaba? İsmi diagnostic Scan'di.
bunu sordum çünkü ssd demi sıkıntı var diye ssd değiştirmiştim mavi ekrandan sonra eski ssdye dianostic scan yapmıştım bir sıkıntı gözükmemişti eğer aynı şekilde bi tarama değilse eskisini takıp ona da test yaptırıcam

Diski kontrol etmekte fayda var.

Dediğiniz testi iki ssdmede yaptım bir sıkıntı yoktu hepsi yeşildi onun dışında dediğiniz her şeyide birebir yaptım umarım daha sıkıntı çıkmaz. 1 hafta bir gözleyeceğim bilgiayarımı ekstra önerileriniz var mıdır?

sizin dediklerinizide yaptım

Tekrar mavi ekran alirsaniz bakalim. Ekstra bi önerim suanlik yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…