Kartın tam kullanılamıyor çünkü ULTRA yapınca kart biraz daha kullanılıyor ama yinede seni aynı fps'e çıkartana kadar. 1080p yapsanda aynı fpsi alırsın.
O kadar abartmayalım da aynı yere varıyor. Oyunda önemli olan işlemci ve ekran kartının kullanım yüzdesi. İşlemci tabanlı oyun olduğundan ve bir de üstüne işlemcin 4070Tİ gibi bir kartı beslerken zorlandığından yüksek ihtimalle ekran kartı kullanımın %30 civarıdır. Bende öyle en azından.
RAM'leri 6000MHz'e ayarlayın. Düşük ayarlarda deneyin. 1080p ile 1440p çok fark etmez. Yüksek ayarlar yavaş yavaş ekran kartına bakıyor. Ultrada 3060 ile 3080 aynı FPS'i almaz mesela.
O kadar abartmayalım da aynı yere varıyor. Oyunda önemli olan işlemci ve ekran kartının kullanım yüzdesi. İşlemci tabanlı oyun olduğundan ve bir de üstüne işlemcin 4070Tİ gibi bir kartı beslerken zorlandığından yüksek ihtimalle ekran kartı kullanımın %30 civarıdır. Bende öyle en azından.
Ben de Ryzen 5 7600 RTX 4070 ikilisiyle ortalama 450 FPS alıyorum hocam. Böylesi kartlar bunun gibi oyunlara çok olduğu için tamamı kullanılmıyor. Normal bir durum diye düşünüyorum.