Cooler Master 3 fanlı sıvı soğutucu var CS2 orta yüksek ayarlar ekran kartı 4070 Super MSI işlemci 78 derece çok fazla. Benim ne yapmam lazım? Dün topladım PC'yi yeni. 1 gün olmadı daha. Yardım eder misini? Nasıl düşüreceğim sıcaklığı?
Cooler Master 3 fanlı sıvı soğutucu var CS2 orta yüksek ayarlar ekran kartı 4070 Super MSI işlemci 78 derece çok fazla. Benim ne yapmam lazım? Dün topladım PC'yi yeni. 1 gün olmadı daha. Yardım eder misini? Nasıl düşüreceğim sıcaklığı?
Oradaki arkadaşlar her zaman en iyi montajı yapmıyor.
Bios üzerinde fan ayarları yapılmamış olabilir,
Fan yönü ters bağlanmış olabilir,
Nadiren de olsa folyo sökülmemiş olabilir,
Sıvı soğutmanın kasadaki yeri uygun olmayabilir,
sistem kabloları doğru bağlanmamış olabilir.
İşlemciniz overclock modunda çalışıyor olabilir,
çok kalitesiz termal macun kullanılmış olabilir ya da yetersiz olabilir (soğutma üzerindeki macun montaj sırasında silinmiş olabilir).
Sıvı soğutmada kasa içi hava akımı çok da önemli olmuyor işlemci sıcaklığını belirlerken. Dolayısıyla önce kablolamaları kontrol etmeniz, sonra da Bios ayarlarını incelemeniz lazım. Eğer hiçbirinde sorun yoksa soğutucu kafayı söküp kontrol etmek gerekebilir.
Oradaki arkadaşlar her zaman en iyi montajı yapmıyor.
Bios üzerinde fan ayarları yapılmamış olabilir,
Fan yönü ters bağlanmış olabilir,
Nadiren de olsa folyo sökülmemiş olabilir,
Sıvı soğutmanın kasadaki yeri uygun olmayabilir,
sistem kabloları doğru bağlanmamış olabilir.
İşlemciniz overclock modunda çalışıyor olabilir,
çok kalitesiz termal macun kullanılmış olabilir ya da yetersiz olabilir (soğutma üzerindeki macun montaj sırasında silinmiş olabilir).
Sıvı soğutmada kasa içi hava akımı çok da önemli olmuyor işlemci sıcaklığını belirlerken. Dolayısıyla önce kablolamaları kontrol etmeniz, sonra da Bios ayarlarını incelemeniz lazım. Eğer hiçbirinde sorun yoksa soğutucu kafayı söküp kontrol etmek gerekebilir.