R5 7600X sistem PSU'dan kaynaklı olarak açılmıyor

Efe 2

Hectopat
Daha fazla  
RAM
32 GB DDR5
Ekran kartı
RX 7900XTX
İşlemci
R5 7600X
Öncelikle hepinize iyi sosyaller.
Sistem bileşenlerim;
Ekran kartı: RX 7900 XTX.
İşlemci: R5 7600X.
RAM: 32 GB DDR5.
PSU: MSI MAG A850GL 850W Gold.

Oyun oynarken bilgisayarım bir anda kapandı ve açılmadı, kasanın arkasındaki USB girişlerinin olduğu yere elimi götürdüğümde hafif elektrik aldım ve sistemin statik elektrik yaptığını fark ettim. PSU'yu güç tuşundan kapatıp açmayı, fişi çekip güç butonuna basmayı veya basılı tutmayı sonra tekrar fişi takmayı vb. denedim. Bilgisayar açılacak gibi oluyor PSU'dan bir ses geliyor ama sonrası yok. PSU'nun ekran kartı kablolarını söküp sadece anakart ve CPU kablolarını taktığımda ise yine aynı sorun devam etti, güç tuşuna bastığımda bir ses var açılacakmış gibi oluyor ama sonrası yok. Eski sistemimden kalan 500W (kötü markalı) PSU'nun sadece anakart ve CPU kablolarını taktığımda sistem açıldı, anladığım kadarıyla sorun PSU'da. PSU aslında MSI markasına ait kaliteli bir bileşen henüz 3-5 aylık benim 500W eski PSU ile bu sisteme güç vermem çok zor. Bu durumda ne yapabilirim MSI PSU'da sorun ne olabilir, düzeltmemin bir yolu var mı veya sistemin çalışacağını düşündüğünüz bir yöntem var mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı