R5 7600X sistemde Windows çöküyor ve mavi ekran veriyor

Erja

Kilopat
Daha fazla  
RAM
Goodram 5600 mhz 30cl 16x2
SSD veya HDD modeli
Wd 1tb m2 ssd
Ekran kartı
Rx 7800xt
Anakart
Asrock b650 livemixer
İşlemci
Ruzen 7600x
Sistemim:
Ryzen 7600X.
RX 7800 XT.
16x2 5600 MHz 30CL Goodram.
ASRock livemixer B650 anakart.
1TB WD M.2 SSD.
700W DeepCool güç kaynağı.
NZXT 120mm hava tipi soğutucu.

Windows 10 ve Windows 11 ayrı ayrı denedik ama sürekli Windows çökmesi yaşıyoruz veya mavi ekran hatası alıp bilgisayar düzgün başlatılamadı onar ekranı geliyor ama açılmıyor. Sonrasında sürekli kendisini kapatıp açıyor. Açıldığında sürücüleri yüklüyoruz güncellemeleri yapıyoruz her şey tamam ama sorun gitmiyor. Bilgisayarı yeni topladık sebebi ne olabilir?

Toplarken anakartta ya da işlemci soketinde pin yamultmuş olabilir misiniz ben yanlışlıkla ARGB soketindeki pinleri yamultmuştum öyle bir şey olduysa pinler bir birine değiyorsa kısa devre yaşatıyor olabilir.

Mavi ekran da hata kodu yazar o kod nedir?

Pin yamulmamıştı, mavi ekran hata kodları değişiyor sürekli

Aygıt yöneticisinde işlemci grafik kartında hata olduğunu gördüm, işlemciyi bugün çıkarttığımda ise üstte açık olan yerlerine macun bulaştığını gördüm, bundan arızaya sebep verir mi ? Yoksa işlemcim direk arızalı mı ?

Son düzenleme:

Pinlere girmediyse sorun yoktur ekstra olarak o hata kodları sorunların nereden kaynaklı olduğunu söyler.

Farklı kodlar genelde RAM arızasını işaret eder. XMP'ya da EXPO kapatın.

Farklı kodlar genelde RAM arızasını işaret eder. XMP'ya da EXPO kapatın.
Ram testi yaptık bir sorun çıkmadı, herhangi bir uygulama yüklüyoruz resetliyor oyun açıyoruz resetliyor ayrıca aygıt yöneticisine baktığımızda apu grafik sürücüsünün hatalı olduğu ama güncelleme de sorun olmadığını gördüm. Bu sebep ile işlemcide sorun var diye düşünüyorum

Pinlere girmediyse sorun yoktur ekstra olarak o hata kodları sorunların nereden kaynaklı olduğunu söyler.
Crıtıcal_process_dıed.
System_thread_exceptıon_not_handled.
Irql_not_less_or_equal.
Vıdeo_tdr_tımeout_detected.
Page_fault_ın_nonpaged_area.
System_servıce_exceptıon.
Dpc_watchdog_vıolatıon.

Bu hataları başka konudan kopyaladım ama çoğunu yaşadık maalesef

Ayrıca bu sisteme 700w yeterli mi ? Resetleme olayını buna bağlayabilir miyiz?

Son düzenleme:

700W sisteminize yeterli. İşlemci+ anakartın toplam güç tüketimi 400-450W civarı.

Minidump dosyaları burada, teşekkür ederim. Minidump - Google Drive

7600x yerine 7600 takınca sorun ortadan kalktı ve sistem stabil çalışmaya başladı, işlemci ile alakalı bir sorun sanırım, dosyaları inceleyip yardımcı olacak biri olaa

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…