Lian Li Galahad 240 Beyaz RGB İşlemci Sıvı Soğutucu
Merhaba,
Yeni bir sistem topladım fakat birkaç sorunum var ve Technopat'taki arkadaşlara danışmak istedim.
1. sorun Valorant'ı yüklemiştim sistem için. 1080p Low ayarlarda genelde 350-400 arasında çatışma olmadan da 400-450 arasında gezdi. Arada bir 500'lere çıkıyordu. İnternette izlediğimde high ayarlarda bile 400'ün altına düşmedi. 1080p Low ayarlarda ise genelde 500-600 arasındaydı. Darboğaz mı var bilmiyorum. Ama ekran kartı kullanımım düşüktü ve çok değişkendi. N CPU kullanımı da aynı şekilde çok değişkendi. Bazen 48 bazen 76 bazen 63 oluyordu. Belki normal şeylerdir fakat FPS sıkıntım olduğu için açıklama gereği duyuyorum. Technopat'ın incelediği sistemde bile 1440p Low ayarlarda ortalama 600 FPS alıyor sistem.
2.sorun sistemi PUBG'de de denedim. 1080p Low ayarlarda 200-250 bandında hatta 150-200 arasında gelip gittiğini gördüm bazen. Ekran kartı kullanımım düşüktü ve değişkendi. Bende o kadar olmadı. Ekran kartı kullanımının bu oyunda bu kadar düşük olması normal mi bilmiyorum.
3.sorun kasanın önünde bir tane fanım var ve çalışmıyor. Sistem ne kadar ısınsa da ki 280mm sıvı soğutmam olmasına rağmen işlemcim 80'e kadar çıktı. Bu da ne kadar normal bilmiyorum ama ne olursa olsun bu fan çalışmadı. Nasıl açabilir ve sabit hızda döndürebilirim yardımcı olur musunuz? Fan anakarta bağlı.
Benim için asıl problem darboğaz olup olmaması. Yeni bir sistem toplayıp böyle FPS'ler almak üzücü oluyor. İnternette izlediğim hiçbir testte Valorant düşük ayarlarda 450'nin altına düşmedi.