R5 7600X ve RTX 4070 Super sistem nasıl?

canumut13

Yoctopat
Daha fazla  
Herkese merhaba. Kendim için bir sistem topluyorum. Bu sistemde oyun oynamayı, ses işlemeyi ve yapay zeka ile ilgilenmeyi düşünüyorum. Sistemi toplayıp herhangi bir gerek uyumluluk sorunu gerek darboğaz gerekse ısınma sorunu vs. yaşamak istemiyorum. Bu konuda donanımlı olmadığım için sizlere de danışmak istedim. Aşağıdaki parçalar sizce nasıl?

Kasa: MSI MPG Gungnir 300R AIRFLOW WHITE.
Anakart: MSI MB B650M PROJECT Zero AM5 DDR5 7600MHz(OC)
İşlemci: Ryzen 5 7600X 4,7 GHz 32 MB Cache AM5.
Ekran Kartı: Galax GeForce RTX 4070 Super 1-Click OC 2X V2 12 GB GDDR6X 192 Bit.
Güç Ünitesi: MSI A750GL PCI-E5 750W 80+ Gold.
Depolama: Kingston NV3 1TB M.2 2280 NVMe (2 tane veya 1 tane 2 TB'lık almak mı daha iyi bilmiyorum. Ama 2 TB SSD alacağım)
RAM: Apacer Panther 16B (1x16 GB) 5200MHz CL38 DDR5 (2 tane toplamda 32 GB alacağım)
Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid E360 White 360 mm ARGB Block Sıvı İşlemci Soğutucusu.

İnternette gördüğüm kadarıyla işlemciye iyi bir soğutucu lazım. Daha uygun bir çözüm bulabileceğimi düşünüyorum ama aşağıya bırakacağım kasa alternatifleri de dahil olmak üzere bu soğutucu uyumlu ve güzel görünüyor. Sistemin uyumluluğuyla ilgili yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

Alternatif kasalar:
-MSI MPG Gungnir 110R Beyaz.
-MSI MAG Pano M100R Pz Whıte.

Baktığımda hazır masaüstü bilgisayarların istediğim parçalara sahip olmamalarına rağmen fiyatlarının yüksek olması gözüme çarptı. Bu sistem benim ilk masaüstü bilgisayar deneyimim ve ilk bilgisayar toplama deneyimim olacak. Sıvı soğutma ile uğraşmak gözümü korkutuyordu ve bu konuyla ilgili hiçbir bilgimde yok. Ancak önemli olanın anlamasamda doğru parçaları hızlı bir şekilde almak olduğuna karar verdim. Oynayamadığım oyunların ve yapamadığım şeylerin acısını çıkarmak istediğim bir sistem olacak. İşlemciyle ilgili ve ayrıca onu soğutmayla ilgili düşüncelerinizi ayrıca merak ediyorum. Ayrıca yazdığım psu nun a750gf isimli bir modeli daha var. Oldukça benzerler. Bu konu hakkında bilgili biri varsa çok sevinirim. Herkese iyi forumlar...

Son düzenleme:
Herkese merhaba. Kendim için bir sistem topluyorum. Bu sistemde oyun oynamayı, ses işlemeyi ve yapay zeka ile ilgilenmeyi düşünüyorum. Sistemi toplayıp herhangi bir gerek uyumluluk sorunu gerek darboğaz gerekse ısınma sorunu vs. yaşamak istemiyorum. Bu konuda donanımlı olmadığım için sizlere de danışmak istedim. Aşağıdaki parçalar sizce nasıl?

Kasa: MSI MPG Gungnir 300r aırflow whıte.
Anakart: MSI MB B650M project Zero AM5 DDR5 7600MHz(OC)
İşlemci: Ryzen 5 7600X 4,7 GHz 32 MB cache am5.
Ekran kartı: Galax GeForce RTX 4070 Super 1-Click OC 2X V2 12 GB GDDR6X 192 bit.
Güç ünitesi: MSI A750GL PCI-E5 750W 80+ Gold.
Depolama: Kingston NV3 1TB M.2 2280 NVMe (2 tane veya 1 tane 2 TB'lık almak mı daha iyi bilmiyorum. Ama 2 TB SSD alacağım)
RAM: Apacer Panther 16b (1x16 GB) 5200MHz CL38 DDR5 (2 tane toplamda 32 GB alacağım)
Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid E360 white 360 mm ARGB block sıvı işlemci soğutucusu.

İnternette gördüğüm kadarıyla işlemciye iyi bir soğutucu lazım. Daha uygun bir çözüm bulabileceğimi düşünüyorum ama aşağıya bırakacağım kasa alternatifleri de dahil olmak üzere bu soğutucu uyumlu ve güzel görünüyor. Sistemin uyumluluğuyla ilgili yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum, teşekkür ederim.

Alternatif kasalar:
-MSI MPG Gungnir 110r beyaz.
-MSI MAG pano M100R pz whıte.

Baktığımda hazır masaüstü bilgisayarların istediğim parçalara sahip olmamalarına rağmen fiyatlarının yüksek olması gözüme çarptı. Bu sistem benim ilk masaüstü bilgisayar deneyimim ve ilk bilgisayar toplama deneyimim olacak. Sıvı soğutma ile uğraşmak gözümü korkutuyordu ve bu konuyla ilgili hiçbir bilgimde yok. Ancak önemli olanın anlamasam da doğru parçaları hızlı bir şekilde almak olduğuna karar verdim. Oynayamadığım oyunların ve yapamadığım şeylerin acısını çıkarmak istediğim bir sistem olacak. İşlemciyle ilgili ve ayrıca onu soğutmayla ilgili düşüncelerinizi ayrıca merak ediyorum. Ayrıca yazdığım PSU'nun A750GF isimli bir modeli daha var. Oldukça benzerler. Bu konu hakkında bilgili biri varsa çok sevinirim. Herkese iyi sosyaller...

Hocam bu sistemin toplam fiyatı ne oluyor?
Genel olarak anakart ve işlemci birbiriyle oldukça uyumlu 4070 s i güzel çalıştırır.
Sıvı soğutma benim de gözümü korkutuyor ama kule tiplerine göre 10 derece daha iyi performans veriyor diye gözlemledim.
Kasaların hepsinde hava akışı vb oldukça iyi burası tamamen senin göz zevkine kalmış diye düşünüyorum.
Böylesine güzel bir sistemde RAM seçimi bence yanlış. 6000 MHz CL 30 32 36 bir 2x16 RAM takmanız daha iyi olacaktır.
A750GF de ekstra PCI-e 5.0 desteğide var, uzun süreli düşünürsek daha iyi olabilir, ileride yeni bir ekran kartı aldığında kafan rahat değişebilirsin.

Ama şu da var anladığım kadarıyla bayağı bir para harcıyorsun bu sisteme, hazır sistemlerden 4070 s Ti bir sistem bile alabilirsin, belki daha da iyisi...

Hocam bu sistemin toplam fiyatı ne oluyor?
Genel olarak anakart ve işlemci birbiriyle oldukça uyumlu 4070 s i güzel çalıştırır.
Sıvı soğutma benim de gözümü korkutuyor ama kule tiplerine göre 10 derece daha iyi performans veriyor diye gözlemledim.
Kasaların hepsinde hava akışı vb oldukça iyi burası tamamen senin göz zevkine kalmış diye düşünüyorum.
Böylesine güzel bir sistemde RAM seçimi bence yanlış. 6000 MHz CL 30 32 36 bir 2x16 RAM takmanız daha iyi olacaktır.
A750GF de ekstra PCI-e 5.0 desteğide var, uzun süreli düşünürsek daha iyi olabilir, ileride yeni bir ekran kartı aldığında kafan rahat değişebilirsin.

Ama şu da var anladığım kadarıyla bayağı bir para harcıyorsun bu sisteme, hazır sistemlerden 4070 s Ti bir sistem bile alabilirsin, belki daha da iyisi...
Hocam sistemin toplam değeri aşağı yukarı 67.300 tl gibi bir değer çıkıyor. Sıvı soğutmadaki asıl motivasyonlarımdan birisi görsellik. Ama bakımı olsun ayrıca sanırsam sıvı değiştirmekte gerekiyor gerçekten bu konuda bilgi sahibi değilim, gözüm korkuyor.

Ram konusunda 6000 mhz benimde aklımdan geçiyordu. Ancak CL 30 32 36 ve benim seçimim olan 38 ne anlama geliyor ve nasıl bir önem arz ediyor bunu da bilmiyorum. A750GF de ekstra PCI-e 5.0 desteği benim için ne ifade etmeli bu konu hakkında da bilgim yok. Bu sistem 2 nesil sonrası ekran kartlarını sizce destekler mi? Niyetim elbette gidip 90 serisi bir kart almak olur mu bunu bilmiyorum ancak bu konu hakkında da beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Ayrıca 4070 Ti Super hazır sistemlerde gözlemlediğim üzere istediğim parçalar kullanılmıyor. Müşteri desteği alabileceğim bilindik markalardan oluşan kafamın en azından benim için rahat olacağı bir sistem toplamak istedim. Örneğin psu yu bronze kullandıklarını gördüm. Veya istediğim gibi bir kasa bulamadım özelleştirme seçeneklerinde, gibi.

Şuan konumda paylaştığım parçalarla alışveriş yapacak olursam şimdilik ekran kartı dışında her şeyi alacağım gibi duruyor. Ekran kartı için bir miktar daha bütçe toparlamam gerekecek. 4070 ti super benim gönlümden geçen bir karttı. Ancak sunduğu performans göz önünde bulundurulduğunda benim seçtiğim kartla arasında olan aşağı yukarı 10 bin tl lik fiyat farkına değmeyeceğini düşündüm.

Yanıtınız için, bu kısa ve dar sürede edinebildiğim bilgileri de anlayışla karşıladığınız için teşekkür ederim. Siz ve diğer tüm arkadaşların yorum, öneri ve sağladıkları bilgiler benim için değerli.

Hocam sıvı soğutmada Custom soğutmaların sıvıları değişiyor diye biliyorum, bu tarz hazır soğutmalar ömrünü tamamlayınca yenisi alınmalı diye okumuştum, bende 40 bin bütçeyle bir RX 7800 XT bilgisayar alacağım fakat sıvı soğutma koymayı düşünmüyorum, kule tipleride gerçekten güzel performans gösteriyor, fakat anladığım kadarıyla siz biraz görselliğe önem veriyorsunuz, sıvı soğutma işini bayağı bir iyi araştırın, pompa sorunları, sızdırma vb olabiliyormuş, buna göre en sorunsuzunu tercih edin.

RAM konusunda CL değerleri gecikme olarak tabir ediliyor, CL değeri ne kadar düşükse o kadar iyi oluyor tabii CL 30 32 36 38 bunlar arasında bu gecikmeyi hissedecek kadar profosyonel misiniz bilmiyorum, tamamen fiyat performans olarak bakın CL değeri en düşük olanı seçmeye çalışısın, ayrıca seçtiğiniz anakart 7600 MHz RAM desteği var, yani böyle bir sisteme 5200 MHz'lik RAM koymak gerçekten yakışmaz minimum 6000'lik koymalısınız, ya da bütçeyi artırıp çok daha iyi RAM'larda alabilirsiniz ama 6000 MHz CL 30 32 36 bir RAM fazlasıyla işini görecektir.
PSU konusunda yeterli bilgiye sahip değilim, fakat PCI-e 5.0 desteği önümüzdeki yıllarda çıkacak ekran kartlarınıda destekleyecek gibi düşünebilirsin, tabii firmaların kendi kararları da olacak PCI-e 3.0 da desteklecek diyebilirler yeni kartlar için, PSU kısmını daha iyi anlayan biri yorumlarsa açıklayıcı olur.

Hazır sistemler sizin bahsettiğiniz bileşenler kadar kaliteli olmayabilir fakat 70k ya 4080 Super bir sistem bile alabilirsin hocam. Tamamen sana kalmış, ama yerinde olsam hazır sistemleri detaylı incelerdim, bence görüntüden ziyade daha çok F/P olayına odaklanmalısın.

Bu attığım sistemi en iyi şekilde güncellersen 65k civarı bir fiyat oluyor, bence iyi düşün, 4070 s Ti bir sistem almak bu fiyata daha mantıklı olabilir. Hatta 4080 Super sistem bile gelebilir.

Diğer yazılan mesajları okumadım. Bende benzer bir sistem var 7600x ve 4070ti Asus B650m plus wifi anakart ile kullanıyorum. İşlemci ile alakalı en büyük şikayetim ısınma, Asus Tuf LC240 sıvı soğutma ile kullanıyorum. Epey araştırdım belki soğutmadandır diye alakası yok, işlemcinin tek başına ısınma problemi var. Boştayken bi sistem 50-60 derecelerde geziyor. Biraz araştırmanı tavsiye ederim.

Diğer yazılan mesajları okumadım. Bende benzer bir sistem var 7600x ve 4070ti Asus B650m plus wifi anakart ile kullanıyorum. İşlemci ile alakalı en büyük şikayetim ısınma, Asus Tuf LC240 sıvı soğutma ile kullanıyorum. Epey araştırdım belki soğutmadandır diye alakası yok, işlemcinin tek başına ısınma problemi var. Boştayken bi sistem 50-60 derecelerde geziyor. Biraz araştırmanı tavsiye ederim.
Baktığımda insanlar genellikle r5 7500f, 7600x ve 7600x3d vesaire seçmişler. Sizin önerdiğiniz alternatif bir işlemci var mı? Oyunda ve diğer işlemlerde ne gibi ısı değerleri görüyorsunuz?

Hocam sıvı soğutmada Custom soğutmaların sıvıları değişiyor diye biliyorum, bu tarz hazır soğutmalar ömrünü tamamlayınca yenisi alınmalı diye okumuştum, bende 40 bin bütçeyle bir RX 7800 XT bilgisayar alacağım fakat sıvı soğutma koymayı düşünmüyorum, kule tipleride gerçekten güzel performans gösteriyor, fakat anladığım kadarıyla siz biraz görselliğe önem veriyorsunuz, sıvı soğutma işini bayağı bir iyi araştırın, pompa sorunları, sızdırma vb olabiliyormuş, buna göre en sorunsuzunu tercih edin.

RAM konusunda CL değerleri gecikme olarak tabir ediliyor, CL değeri ne kadar düşükse o kadar iyi oluyor tabii CL 30 32 36 38 bunlar arasında bu gecikmeyi hissedecek kadar profosyonel misiniz bilmiyorum, tamamen fiyat performans olarak bakın CL değeri en düşük olanı seçmeye çalışısın, ayrıca seçtiğiniz anakart 7600 MHz RAM desteği var, yani böyle bir sisteme 5200 MHz'lik RAM koymak gerçekten yakışmaz minimum 6000'lik koymalısınız, ya da bütçeyi artırıp çok daha iyi RAM'larda alabilirsiniz ama 6000 MHz CL 30 32 36 bir RAM fazlasıyla işini görecektir.
PSU konusunda yeterli bilgiye sahip değilim, fakat PCI-e 5.0 desteği önümüzdeki yıllarda çıkacak ekran kartlarınıda destekleyecek gibi düşünebilirsin, tabii firmaların kendi kararları da olacak PCI-e 3.0 da desteklecek diyebilirler yeni kartlar için, PSU kısmını daha iyi anlayan biri yorumlarsa açıklayıcı olur.

Hazır sistemler sizin bahsettiğiniz bileşenler kadar kaliteli olmayabilir fakat 70k ya 4080 Super bir sistem bile alabilirsin hocam. Tamamen sana kalmış, ama yerinde olsam hazır sistemleri detaylı incelerdim, bence görüntüden ziyade daha çok F/P olayına odaklanmalısın.

Bu attığım sistemi en iyi şekilde güncellersen 65k civarı bir fiyat oluyor, bence iyi düşün, 4070 s Ti bir sistem almak bu fiyata daha mantıklı olabilir. Hatta 4080 Super sistem bile gelebilir.

7600 tray nasıl bir işlemci bilmiyorum. yine istediğim bazı parçaları eklediğimde yakın bir hesaba geliyor. yine de tavsiyeniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
AMD işlemcili hazır sistemleri inceleyebilirsin. Tüm AMD işlemciler için ısındığı belirtilmiş. Intel işlemcilere görede daha iyi performans verdiğini de birçok yerde okuyabilirsin.

Kasa: MSI MPG Gungnir 300R AIRFLOW WHITE.
Anakart: MSI MB B650M PROJECT Zero AM5 DDR5 7600MHz(OC)
İşlemci: Ryzen 5 7600X 4,7 GHz 32 MB Cache AM5.
Ekran Kartı: Galax GeForce RTX 4070 Super 1-Click OC 2X V2 12 GB GDDR6X 192 Bit.
Güç Ünitesi: MSI A750GL PCI-E5 750W 80+ Gold.
RAM: Apacer Panther 16B (1x16 GB) 5200MHz CL38 DDR5 (2 tane toplamda 32 GB alacağım)
Soğutucu: MSI MAG CoreLiquid E360 White 360 mm ARGB Block Sıvı İşlemci Soğutucusu.

Alternatif kasalar:
-MSI MPG Gungnir 110R Beyaz.
-MSI MAG Pano M100R Pz Whıte.

Baktığımda hazır masaüstü bilgisayarların istediğim parçalara sahip olmamalarına rağmen fiyatlarının yüksek olması gözüme çarptı. Bu sistem benim ilk masaüstü bilgisayar deneyimim ve ilk bilgisayar toplama deneyimim olacak. Sıvı soğutma ile uğraşmak gözümü korkutuyordu ve bu konuyla ilgili hiçbir bilgimde yok. Ancak önemli olanın anlamasamda doğru parçaları hızlı bir şekilde almak olduğuna karar verdim. Oynayamadığım oyunların ve yapamadığım şeylerin acısını çıkarmak istediğim bir sistem olacak. İşlemciyle ilgili ve ayrıca onu soğutmayla ilgili düşüncelerinizi ayrıca merak ediyorum. Ayrıca yazdığım psu nun a750gf isimli bir modeli daha var. Oldukça benzerler. Bu konu hakkında bilgili biri varsa çok sevinirim. Herkese iyi forumlar...
Hocam öncelikle bu attığınız sistemdeki herhangi bir parçayı satın aldınız mı?

Bu sistem ile beraber kullanacağınız monitör nedir?

Bütçeniz nedir?

7600x işlemciye çok iyi bir soğutucu gerekli değil. Ortalama bir 240mm sıvı soğutma undervolt yapıldığı takdirde yeterli olacaktır.(7500f ve 7600x3d, 7600x'den daha soğuk çalışıyor onlarda kule tipi de tercih edilebilir.)

67.000tl bu sistem için bana fazla geldi bu bütçeye çok daha iyisini toplayabilirsiniz.

Bana discorddan ulaşırsanız daha hızlı ve detaylı yardımcı olabilirim kullanıcı adım: merih3131.

Baktığımda insanlar genellikle R5 7500F, 7600X ve 7600x3D vesaire seçmişler. Sizin önerdiğiniz alternatif bir işlemci var mı? Oyunda ve diğer işlemlerde ne gibi sıcaklık değerleri görüyorsunuz?

7600 tray nasıl bir işlemci bilmiyorum. Yine istediğim bazı parçaları eklediğimde yakın bir hesaba geliyor. Yine de tavsiyeniz ve verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Kasa: www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-lian-li-lancool-216-3-fanli-siyah-e-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,328107511.html

Anakart: www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asus-tuf-gaming-b650-plus-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,66156688.html

Güç kaynağı: www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-gigabyte-750-w-p750w-gp-p750gm-fiyati,909524189.html

RAM: www.akakce.com/ram/en-ucuz-xpg-lancer-rgb-32-gb-2x16-ddr5-6000-mhz-cl30-ax5u6000c3016g-dclarbk-fiyati,321001641.html

Soğutucu: www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-arctic-liquid-freezer-iii-240-argb-acfre00142a-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,603877100.html

Ana SSD: www.akakce.com/ssd/en-ucuz-xpg-gammix-s70-blade-1-tb-agammixs70b-1t-cs-pci-express-4-0-fiyati,83158213.html

İkincil depolama SSD: www.akakce.com/ssd/en-ucuz-kioxia-lrc20z001tg8-exceria-g2-1tb-m-2-disk-fiyati,1584803490.html

Yukarıdaki parçalar toplam 30.000TL yapıyor. İndirim beklerseniz 27.000 bandına da toplarsınız.

Kalan bütçe 37.000TL bu paraya da bu işlemci+ekran kartı komboları yapılabilir: 7800x3D+4070s/4070, 7500f/7600x+4070tis/4070ti.

Son düzenleme:
Hocam öncelikle bu attığınız sistemdeki herhangi bir parçayı satın aldınız mı?

Bu sistem ile beraber kullanacağınız monitör nedir?

Bütçeniz nedir?

7600X işlemciye çok iyi bir soğutucu gerekli değil. Ortalama bir 240mm sıvı soğutma undervolt yapıldığı takdirde yeterli olacaktır.(7500F ve 7600x3D, 7600X'den daha soğuk çalışıyor onlarda kule tipi de tercih edilebilir.)

67.000TL bu sistem için bana fazla geldi bu bütçeye çok daha iyisini toplayabilirsiniz.

Bana Discord'dan ulaşırsanız daha hızlı ve detaylı yardımcı olabilirim kullanıcı adım: Merih3131.

Kasa: www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-lian-li-lancool-216-3-fanli-siyah-e-atx-oyuncu-kasasi-fiyati,328107511.html

Anakart: www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asus-tuf-gaming-b650-plus-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,66156688.html

Güç kaynağı: www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-gigabyte-750-w-p750w-gp-p750gm-fiyati,909524189.html

RAM: www.akakce.com/ram/en-ucuz-xpg-lancer-rgb-32-gb-2x16-ddr5-6000-mhz-cl30-ax5u6000c3016g-dclarbk-fiyati,321001641.html

Soğutucu: www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-arctic-liquid-freezer-iii-240-argb-acfre00142a-islemci-sivi-sogutucu-fiyati,603877100.html

Ana SSD: www.akakce.com/ssd/en-ucuz-xpg-gammix-s70-blade-1-tb-agammixs70b-1t-cs-pci-express-4-0-fiyati,83158213.html

İkincil depolama SSD: www.akakce.com/ssd/en-ucuz-kioxia-lrc20z001tg8-exceria-g2-1tb-m-2-disk-fiyati,1584803490.html

Yukarıdaki parçalar toplam 30.000TL yapıyor. İndirim beklerseniz 27.000 bandına da toplarsınız.

Kalan bütçe 37.000TL bu paraya da bu işlemci+ekran kartı komboları yapılabilir: 7800x3D+4070s/4070, 7500f/7600x+4070tis/4070ti.

Selam, sistemimi 7600X ve ASUS TUF LC240 sıvı soğutma ile beraber kullanıyorum, ne yapsam işlemciyi soğutamadım ve arızalı olduğundan şüphe ettim, undervolt vs, işlemlerini de internetten biraz araştırıp kendimce yaptım fakat yine olmadı en son pes ettim ve bu şekilde kullanma kararı aldım. RDR2'de işlemci 90 derece üzerinde geziyor bu normal mi bilmiyorum ama boştayken 60 derecelerde gezmesi bana pek normal gelmiyor. Rica etsem konu hakkında bana yardımcı olabilir misin?

Selam, sistemimi 7600X ve ASUS TUF LC240 sıvı soğutma ile beraber kullanıyorum, ne yapsam işlemciyi soğutamadım ve arızalı olduğundan şüphe ettim, undervolt vs, işlemlerini de internetten biraz araştırıp kendimce yaptım fakat yine olmadı en son pes ettim ve bu şekilde kullanma kararı aldım. RDR2'de işlemci 90 derece üzerinde geziyor bu normal mi bilmiyorum ama boştayken 60 derecelerde gezmesi bana pek normal gelmiyor. Rica etsem konu hakkında bana yardımcı olabilir misin?

Soğutucunda problem olmadığına eminsen güncel BIOS sürümüyle Curve Optimizer all cores negative 20 veya 30 değer girersen sıcaklıkların düşecektir ve performansın artacaktır. Aldığın sıcaklıklar o işlemcinin normal sıcaklıkları değil.

NZXT Kraken X53, DeepCool LT720 ve DeepCool LS520SE ile işlemciyi deneme şansım oldu hiçbirinde stok ayarlarda bile boşta 60 derece oyunlarda 90 dereceyi görmedim. Undervolt ile hepsi boşta 40-50 oyunda 60-70 en ağır yükte 80-90 arasıydı. (kasa lian li lancool 216)

Senin kasanın hava akışında veya sıvı soğutucuda bir sıkıntı olabilir veya işlemci arızalı olabilir.
Bana discorddan ulaşırsan daha hızlı yardımcı olurum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı