@SunseTTime, evet sürücüler orada devre dışı kalıyor, özellikle BIOS'da.
5V hattındaki problemi fark ederiz, voltaj dalgalanması, cihazların devre dışı kalması gibi belirtiler verir, bir ihtimal USB veri hattında bir parazit olabilir o da anakart kaynaklı olur, yine de küçük bir ihtimal var ama çözülmesi açısından çok umutlu olmayın.
Yani kendi başıma yapabileceğim her şeyi yaptım diye düşünüyorum. Bu şekilde bilgisayarın kullanılma şansı da yok, o yüzden en olası ihtimaller ne ise eleye eleye devam etmekten başka çare göremiyorum.
-------------------------------------------------------------------------
@Marix, hocam tekrar merhaba. Şimdi ben Gigabyte B650M S2H anakart giriş seviye dendi diye gidip Gigabyte B850M Force Wifi6E model anakart almıştım hatırlarsın. Baya da övülüyordu, hatta başka model alayım mı dediğimde Gigabyte'ın bizi şaşırtan bir modeli falan denmişti ben de sipariş geçmiştim. Şimdi araştırdımda her iki modelde de chipset, BIOS mimarisi ve USB kontrolcüsünün aynı olduğunu öğrendim. Yani bu durumda pek de farklı bir anakarta geçmiş olmadık sanki.
Mevcut sorunları anakart ile ilgili olabilecek şekilde değerlendirdiğimde;
1) BIOS menüsündeki mouse lagı -> GPU ve sürücüler aktif olmadığı için direkt anakart üzerindeki USB controller, BIOS firmware gibi bileşenleri işaret ediyor.
2) Windows açılış sesinin bazen görüntüden önce gelmesi (veya Windows açılış sesi geldiği halde görüntünün hiç gelmemesi, ancak monitörü kapat aç yaptıktan sonra düzelmesi) -> Anakartın GPU'ya sinyali gecikmeli göndermesi.
3) Oyunlarda frametime/FPS düzgün olmasına rağmen mouse hareketi ile framepacing tarzı görüntü bozulması olması, oyun menüsünde mouse'un laglı ilerlemesi -> USB interrupt latency
Tek tek tüm sorunları araştırdığımda ısrarla beni anakarta itiyor. Yarın daha önce de konuştuğumuz gibi bilgisayarcıya gideceğim. Muhtemelen önce farklı bir ekran kartı ile test edilir, düzelmezse uzay sistem (kasa kaynaklı bir şey var mı diye), o da olmazsa farklı bir anakart ile test edilir. Anakart değişimi ile sorun düzelirse ayın 18'ine kadar B850M Force'u iade etme hakkım var. Sanırım artık Asus, MSI gibi farklı bir markanın kartını deneriz diye düşünüyorum. Bu noktada eklemek, çıkarmak istediğin bir şey var mı hocam?