R5 7600X'e geçmeye değer mi?

Leloxa

Decapat
Daha fazla  
Meslek
İnterior Architecture.
Merhaba,

R5 5600, Corsair Vengeance 3200MHz 2x8 RAM vs vs. kullanıyorum bunları satıp sizce R5 7600X'e geçmeye değer mi? RAM'ler çok pahalı geldi bana ilerleyen zamanlarda stok ve çeşitliliğinde artış olup fiyatlar düşer mi? Önerilerinize ihtiyacım var.

Not: Render ve animasyon işleri yapıyorum işlemci ve RAM benim için önemli hususlar.

Çok acil gözükmüyor bence fiyatlarının düşmesini bekleyin çünkü şu an acayip pahalılar.

Render için çoklu çekirdek performansı gerekmiyor mu? 13. nesil i5 işlemciler çok daha iyi bir seçim olacaktır.

3D işlemcileri bekleyin hocam bekleyebilirseniz yoksa bence geçecekseniz 13600Kf'ye falan geçin 7000 serisi gereksiz pahalı.

Hocam 3D olayı sadece oyunlarda etkili değil mi? Adam render ve animasyon diyor.

Render için çoklu çekirdek performansı gerekmiyor mu? 13. nesil i5 işlemciler çok daha iyi bir seçim olacaktır.

Hocam 3D olayı sadece oyunlarda etkili değil mi? Adam render ve animasyon diyor.

Onu görmemişim hocam o zaman her türlü 13. nesile geçmek daha mantıklı.

7950X veya 7900X alamıyorsan Intel tarafına yönelmen gerekiyor. Render ve animasyonda 7950X ve 7900X en iyisi. 13600K alıp 7700X'in içinden geçebilirsin.

Şu an DDR5 platformuna fiyat bakımından geçmek mantıksız. Mesela Intel 6. nesil işlemciler ile birlikte DDR4 platformuna geçtiğinde anca 8. nesile kadar kendini toparlayabilimişti.
Kısacası 7. nesil Ryzen işlemciler yerine 8. veya 9. nesil Ryzen işlemcilerin çıkmasını bekleyin hem DDR5 RAM'ler, anakartlar ve işlemciler en azından daha ucuza gelir şu an çok pahalı.

DDR5 RAM'larda en uygun olan fiyat Kingston Fury Beast RGB RAM'lar Amazon'da bulabilirsin. İşlemci kısmına gelirsek şu an fiyatlar yüksek ileriye dönük almak istiyorsan ryzen al yok ben intel almak istiyorum İntelde habire soket değiştiriyor anakart ve işlemci bu sefer değişeceksin 20 Kasım da efsane cuma başlıyor ama indirim mi olacak bindirim mi olacak beli değil 2023'te seçim var bir de çıkan haber var ne kadar doğru bilmiyorum 28 Ekim'de teknoloji ürünlerinde ÖTV ve KDV kalkacak deniliyor.

7950X veya 7900X alamıyorsan Intel tarafına yönelmen gerekiyor. Render ve animasyonda 7950X ve 7900X en iyisi. 13600k alıp 7700X'in içinden geçebilirsin.

7900X'de o kadar iyi değil 7950X en iyisi o da Intel ile iyi çalışan uygulamalar dışında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…