360Mm'in altında bir soğutucu işini görmez, aşırı ağır yük altına sokmadığın sürece 8+4 bağlantı da yapabilirsin dostum zaten 8+8 opsiyonel
Lakin bu zamana kadar Full AMD kullanmış bir insan olarak söylüyorum, 14700k kullanabilirsin gerçekten aradaki 1-2K'lık farktan çok daha fazla performans veriyor
İllada AMD kullanmak istersen EXPO RAM almaya dikkat et dostum AM5 sokette XMP RAM kullananlar %35 ihtimal ile çöküntü yaşıyor, birisi de benim
RAM'ler EXPO olmasına dikkat ettim. Sadece oyun için kullanacağım sistemi. MMORPG'de oynadığım için X3Ddeki cache bellek benim için ciddi performans demek.
360Mm'in altında bir soğutucu işini görmez, aşırı ağır yük altına sokmadığın sürece 8+4 bağlantı da yapabilirsin dostum zaten 8+8 opsiyonel.
Lakin bu zamana kadar Full AMD kullanmış bir insan olarak söylüyorum, 14700k kullanabilirsin gerçekten aradaki 1-2K'lık farktan çok daha fazla performans veriyor.
İllada AMD kullanmak istersen EXPO RAM almaya dikkat et dostum AM5 sokette XMP RAM kullananlar %35 ihtimal ile çöküntü yaşıyor, birisi de benim.
Gigabyte'ın bu modelinden uzak durabilirsin ama Astrock'un bu modeli kağıt üzerinde çok kötü durmuyor, işini görür gibi lakin daha önce hiç astrock ürün kullanmadım ben garanti veremem.
7800X3D var ben de,sadece oyun oynuyorum. 2K AAA oyunlar Full ultra grafik,240 mm nzxt sıvı soğutucu gayet yetiyor,sıcaklık derecesi çok iyi. 360 mm daha garanti olacaktır ama 240 mm bir hayli yetiyor,bilginize.
Gigabyte'ın bu modelinden uzak durabilirsin ama Astrock'un bu modeli kağıt üzerinde çok kötü durmuyor, işini görür gibi lakin daha önce hiç astrock ürün kullanmadım ben garanti veremem.
ASRock çok uzun süre kullandım marka olarak Türkiye'de çok yaygın değil ama çok kaliteli ürünlerdir. Gigabyte neden önermediniz tam tak kullan anakart gibi duruyor. Şuan bunun B550M modelini kullanıyorum.
7800X3D var ben de,sadece oyun oynuyorum. 2K AAA oyunlar Full ultra grafik,240 mm nzxt sıvı soğutucu gayet yetiyor,sıcaklık derecesi çok iyi. 360 mm daha garanti olacaktır ama 240 mm bir hayli yetiyor,bilginize.
ASRock çok uzun süre kullandım marka olarak Türkiye'de çok yaygın değil ama çok kaliteli ürünlerdir. Gigabyte neden önermediniz tam tak kullan anakart gibi duruyor. Şuan bunun B550M modelini kullanıyorum.