R5 8600G APU sistem FPS farkı neden olur?

Greblan

Zeptopat
Daha fazla  
Halihazırda Ryzen 5 8600G işlemciye sahibim. Gerek forumlar gerekse YouTube kanallarında izlediğimde benden yüzden 20 kadar fazla FPS aldıklarını gördüm. Burada karşılaştırabildiğim tek veri RAM MHz. 16x2 şeklinde 4800MHz hızında RAM'lerin var. Markaları vs. her şeyi de aynı fakat videolarda gördüklerim genelde daha fazla MHz kullanıyor (genelde 6000MHz). Oluşan FPS farkı bundan mıdır diye düşünüyorum açıkçası fakat Technopat'in bir videosunu izlediğimde FPS farkı mevcut evet ama %20 kadar değil. Buradaki sorun başka neden kaynaklanıyor olabilir. Genel olarak hikayeli oyunları oynuyorum oyun oynadığım zaman.

Halihazırda Ryzen 5 8600G işlemciye sahibim. Gerek forumlar gerekse YouTube kanallarında izlediğimde benden yüzden 20 kadar fazla FPS aldıklarını gördüm. Burada karşılaştırabildiğim tek veri RAM MHz. 16x2 şeklinde 4800MHz hızında RAM'lerin var. Markaları vs. her şeyi de aynı fakat videolarda gördüklerim genelde daha fazla MHz kullanıyor (genelde 6000MHz). Oluşan FPS farkı bundan mıdır diye düşünüyorum açıkçası fakat Technopat'in bir videosunu izlediğimde FPS farkı mevcut evet ama %20 kadar değil. Buradaki sorun başka neden kaynaklanıyor olabilir. Genel olarak hikayeli oyunları oynuyorum oyun oynadığım zaman.

RAM'leri overclocklamayı denedin mi? EXPO vs gibi.

RAM'leri overclocklamayı denedin mi? EXPO vs gibi.

Açıkçası overclock anlamında çok bir bilgim yok. Colorful A620M adında bir anakarta sahibim. Az biraz kurcaladığım hazır ayarlar olduğunu görmüştüm. Performan için olanı seçip bıraktım. Ek bir ayar yapmadım.

Sorun kesinlikle ram mhz ile ilgiliyse elimdekileri satıp anakartımın desteklediği max hızda ramler alabilirim ama emin olamıyorum.

Kesinliğini bilmiyorum fakat EXPO ayarına benzer ayar varsa onu aç RAM almana gerek yok. BIOS'da gezin EXPO yazan yeri aktifleştir.

Sanırım RAM'lerimde böyle bir özellik bulunmuyor.

Evet biraz daha incelediğimde EXPO özelliğinin olmadığını fark ettim. Çok yazık oldu. Büyük ihtimal o yüzden diye düşünüyorum.

Dosya Ekleri

• wp.jpg
    wp.jpg
    267,8 KB · Görüntüleme: 16
Sanırım RAM'lerimde böyle bir özellik bulunmuyor.

Evet biraz daha incelediğimde EXPO özelliğinin olmadığını fark ettim. Çok yazık oldu. Büyük ihtimal o yüzden diye düşünüyorum.

Eğer a çipsetde oluyorsa el ile overlock yapmayı deneyebilirsin ufak ufak sadece MHz yükseltirsin RAM test programları ile ideal değeri bulup diğer kısımları voltaj ve gecikme değerleri gibi şeyleri ayarlarsın. Rehberler mevcut eğer el ile oluyorsa yeni ram almanıza gerek kalmaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı