R5 9600 fazla ısınıyor

Lancia Delta S4

Kilopat
Makaleler
4
Yer
Bursa/Nilüfer
Daha fazla  
Merhaba,
Modlar başlığı değiştirmiş, asıl sorum ısınma sorununu nasıl çözerim?
Kasamda 3 içeri, 1 dışarı bakan sabit hızlı fan var. Soğutucum BitFenix A1 120 mm, hızı da yeterince agresif ayarlı.

105W TDP ve -30 Curve Optimizer ayarında iken Forza Ultra ayarlarda rahat 90 derece görüyor ve hızı 5 GHz üstüne asla çıkmıyor. OCCT testinde 5 dakika içerisinde 95 dereceye sabitleniyor ve frekans 4950 MHz'i geçmiyor. İnternetteki videolarda hep işlemci 5.2 GHz civarı 70 dereceyi geçmeden oyun oynatıyorken neden bende bu şekilde oluyor? Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba,
modlar başlığı değiştirmiş, asıl sorum ısınma sorununu nasıl çözerim?
Kasamda 3 içeri, 1 dışarı bakan sabit hızlı fan var. Soğutucum BitFenix A1 120 mm, hızı da yeterince agresif ayarlı.

105W TDP ve -30 Curve Optimizer ayarında iken Forza Ultra ayarlarda rahat 90 derece görüyor ve hızı 5 GHz üstüne asla çıkmıyor. OCCT testinde 5 dakika içerisinde 95 dereceye sabitleniyor ve frekans 4950 MHz'i geçmiyor. İnternetteki videolarda hep işlemci 5.2 GHz civarı 70 dereceyi geçmeden oyun oynatıyorken neden bende bu şekilde oluyor? Şimdiden teşekkür ederim.

Sistemin bakımları en son ne zaman yapıldı? Fanların yönünü tam olarak anlayamadım, fotoğraf yükleme şansınız var mı?

Sistemin bakımları en son ne zaman yapıldı? Fanların yönünü tam olarak anlayamadım, fotoğraf yükleme şansınız var mı?

Kasa 1 hafta önce geldi, İncehesap'tan montajlı aldım. Fanlar olması gerektiği gibi, öndeki 3 fan içeri üflüyor arkada da 1 tane egzoz fanı var. İşlemci fanı da egzoz fanı ile aynı yönde üflüyor.

İlk aklıma gelen soğutucunun yetersizliği. Tek fanlı 120mm sıvı soğutmalar yüksek TDP’li işlemciler için darboğaz olabiliyor. 240mm veya 280mm AIO (Cooler Master, Arctic, DeepCool gibi) veya Dual Tower hava soğutucu (Thermalright Peerless Assassin, Be Quiet! Dark Rock, Noctua NH-D15) çözüm olabilir.

İkinci aklıma gelen montajlı sistemlerde bazen BIOS’ta PBO kapalı kalabiliyor olması.

YouTube’daki videolarda genelde:
  • PBO açık, limitler artırılmış oluyor
  • 240mm+ soğutucular kullanılıyor
BIOS’ta;
  • PBO açık mı?
  • PPT / TDC / EDC limitleri artırılmış mı bunlara bir bak.
Şu şekilde bir ayar denenebilir;
  • PBO: Enabled / Advanced
  • PPT: 150W+, TDC: 110A+, EDC: 150A+
  • Scalar: 10x
  • CO: -20 ya da daha az (çünkü çok agresif -30 bazen kararsız çalıştırabilir)

Eğer kasanın üstünde fan takma yeri varsa 1 tane daha egzoz fanı (üstten) takılabilir.

Benim aklıma gelenler bunlar.

PBO yerine kendim 105W TDP belirleyip onu kullanıyorum, tdc 90a ve edc 110a. AMD eco moddaki 105W TDP'yi açınca 130W görüyor sıcaklıklar daha da artıyor. Curve Optimizer'i -20 yapıp tekrar deneyeyim sonucunu yazarım.

Ben de sizin gibi soğutucudan şüpheleniyorum şu an. Yukarıda fan yeri var, egzoz fanı takarsam ne kadar etkili olur.

Sistemi alalı 2 hafta olmadı, sadece soğutucuyu iade edebilme şansım var mıdır? Yerine 240mm sıvı aoğutma alırım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı