Aslında öneriden ziyade anakartlardaki 8 vs 16 pin farkını öğrenmek istemiştim. 8 pin yeterli mi besler mi? Yoksa ileriye yönelik olması için 16 pin olması mı daha iyi?
İşlemci seçimi ile alakalı bir durum bu. Güç tüketimi yüksek ileride geçiş yapabileceğiniz bir işlemci değişimi niyeti olur ise beslemesi önceden hazır oluyor. Güven veriyor akılda.
İşlemci seçimi ile alakalı bir durum bu. Güç tüketimi yüksek ileride geçiş yapabileceğiniz bir işlemci değişimi niyeti olur ise beslemesi önceden hazır oluyor. Güven veriyor akılda.
Ya ryzen 5 9600x düşünüyorum. Anakart olarak da kararımı değiştirdim. Uzun ömürlü ihtiyacımı gidersin 4 5 yıl değiştirmemek için Gigabyte B650 Eagle AX almaya karar verdim. En azından işlemci ve anakartı yakın zamanda upgrade etmem gerekmez. Sadece ekran kartını yükselttim diye düşünüyorum.
Veya Gigabyte yerine sizin dediğiniz gibi işlemci değiştirme durumu olur diye msi b650m gaming plus mı seçsem 16 pin CPU girişli o
Ne dersiniz ne yapsam daha iyi olur? İstediğim şu. Önümüzdeki 5 6 yıl içinde anakart ve işlemci değiştirmek istemiyorum. İşlemci olarak ryzen 5 9600x soğutucu olarak thermalright assasin X 120 r ram olarak lexar thor 2x8 GB 6000mhz ram seçtim. Bir tek ekran kartını geçici bir süreliğine 4060 veya bütçeme göre 7700xt olarak düşünüyorum. Ama önceliğim bütçeyi anakarta ve işlemci gibi temel bileşene ayırıyorum. Çünkü bu parçalar ekran kartı gibi kolay satılamıyor ikinci elde. @BeyazAslan
Ya Ryzen 5 9600X düşünüyorum. Anakart olarak da kararımı değiştirdim. Uzun ömürlü ihtiyacımı gidersin 4 5 yıl değiştirmemek için Gigabyte B650 Eagle AX almaya karar verdim. En azından işlemci ve anakartı yakın zamanda upgrade etmem gerekmez. Sadece ekran kartını yükselttim diye düşünüyorum.
Veya Gigabyte yerine sizin dediğiniz gibi işlemci değiştirme durumu olur diye MSI B650M Gaming Plus mı seçsem 16 pin CPU girişli o
Bu seçimler size ait bir karar. Bütçe ve ileri dönük düşünceleriniz. Bütçe uygun ise 16 pin alırdım ben. Aldığım sistemler 7-10 sene aralığında bende yaşıyor
Bu seçimler size ait bir karar. Bütçe ve ileri dönük düşünceleriniz. Bütçe uygun ise 16 pin alırdım ben. Aldığım sistemler 7-10 sene aralığında bende yaşıyor