Arkadaşlar, anakartım ASRock B650PG Lightning Wi-Fi, Arctic Freezer 36 Black CPU soğutucu kullanıyorum. İşlemcimi 1.250V 5400 MHz ayarlarda kullanıyorum ama OCCT'de test başladığı gibi 90 derecelere çıkıyor. Ortalama 2-3 dakikada 100 dereceleri buluyor ve ortalama 140W güç çekiyor. Sizce ne yapmalıyım?
Bahsettiğiniz soğutucu hava soğutucu galiba. Masaüstü bir islemci 90 derece görmemesi lazim. Termal macun vs kontrol ettiniz mi kasanın hava akımı da etki eder. Ayrica sivi soğutmaya da geçebilirsiniz. Daha iyi bilen arkadaşlar daha doğru cevap verebilir. İşlemciyi çok iyi tanımıyorum çünkü.
Bahsettiğiniz soğutucu hava soğutucu galiba. Masaüstü bir islemci 90 derece görmemesi lazim. Termal macun vs kontrol ettiniz mi kasanın hava akımı da etki eder. Ayrica sivi soğutmaya da geçebilirsiniz. Daha iyi bilen arkadaşlar daha doğru cevap verebilir. İşlemciyi çok iyi tanımıyorum çünkü.
Kanka bugün bende OCCT stres testine soktum aynı işlemci var, İCUE H100 240MM ile kullanıyorum, işlemcinin içinden geçiyor o test, 125 ile 135w arası çekiyor, 95 derece sabit. Oyunlarda 75 derece falan oluyor, kaliteli bi 360mm almak lazım pompası sıvısı güçlü olan.