R5 9600X ve DDR5 sistem için anakart önerisi

SekerFakiri

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar, güncel sistemimi çeşitli sebeplerden yükseltmeye çalışıyorum. İşlemci olarak R5 9600X sipariş verdim. Uzun bir süre araştırıp aldım normal fiyatından da uyguna aldım. AM5 soket bir anakarta geçmek zorunda olduğum ve DDR5 sisteme geçmek istediğim için anakart araştırıyorum.
MSI Pro B650M-P
Gigabyte B650M D3HP.
Gigabyte B840M DS3H.
Modelleri gözüme çarptı. Üçü de neredeyse 6 bin civarında dolaşan kartlar. Ekran kartımı değiştirme planım olmadığından 2070 Super ve 9600X ile kullanacağım. Çok mühim olmasa da Type-C portu olması bir bonus puan olacaktır. Sizce bu kartlardan hangisini tercih etmeliyim veya bu civarlarda daha iyi olduğunu düşündüğünüz bir öneriniz var mıdır? Ekstra olarak başka parçalarda öneriniz varsa her türlü öneriye açığım.

Güncel PC:
ASUS B450M Dragon anakart (değişecek)
ASUS Dual EVO OC 2070 Super.
AMD Ryzen 5 3600 işlemci (değişecek) + kule tipi soğutma alacağım.
2x8 GB DDR4 RAM (değişecek)
Thermaltake TR2s 750W 80+ PSU.
1TB M.2 SSD.
2TB HDD.

Bütçe nedir?

Gönderdiğim kartlar civarında olması iyi olur yani 6-7k maksimum diyebiliriz.

Hocam 3 adet M.2 SSD bolmesi var super bir şey.

Peki sizce bu iki kart arasından hangisi daha iyidir? (Wifi olması çok bir şey değiştirmeyecek, Wifi olmayanın özellikleri daha iyiyse onu tercih edebilirim)
Ek olarak 6k bandında bir öneriniz olur mu? Bu attıklarınızı kaydettim fakat 7k ya çıkamayabilirim.

Kesinlikle bende bunu önerdim dehşet güzel kart dolu dolu

Arkadaşlar siz iyi misiniz?

CPU guc girisi 8 pin, overclock ihtimali 0.
Ayni sekilde heatsinkler de MSI'a kiyasla cok kucuk.
Ayni zamanda ASRock anakartlarda BIOS problemleri oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…