R5 9600X ve DDR5 sistem için anakart önerisi

Ben olsam 16 pinli bakardım 9600X OC'ye oldukça elverişli bir işlemci ama siz bilirsiniz.
Şimdi 16 pinli bakıyorum bu sefer diğer özellikler (vrm sayısı, gen5 desteği vs.vs) yetersiz oluyor. Pini 12 yapsam bu sefer oc yapamazsınız gibi söylemler okuyorum o yüzden arada kaldım. Ama 7.2k fiyata bence alabileceğim en iyi anakart gigabyte diye düşünüyorum.

Derseniz kafam rahat olsun B650 Tomahawk alın 3K fiyat farkı var ama.
Bütçemi çok ama çok aşıyor. Olsa keşke.

o zaman bana yeterli öyle ahım şahım oc yapmayı düşünmüyorum.
Hocam illa gigabyte alicam diyosaniz da bunu alin.

ama ben sizin yerinizde olsam biraz daha ekleyip bunu alirdim, arada atla deve yok, istediginiz gen5 portu da var

Yani Gigabyte takıntım yok ama o kadar para veripte hiç yoksa 1 tane Gen5 ssd girişi olsa iyiydi diye bakınıyorum. 10K'lara çıkamam.
Bu V2 nin benim attığım model ile arasındaki fark nedir? sanırım 8000mhz Ram gördüm başka?

Hocam bu arada aklinizda bulunsun, gen 5 SSD yerine Gen4 SSD takarsaniz bazi anakartlar sapitabiliyor haberiniz olsun

Benim attigimda Ethernet portu 2.5GBE.
Galiba kasanin USB C portu icin cikis veriyor ekstradan.
VRM performansi bir tik daha iyi

Cok az bir farkla attigimi almaniz cok cok daha mantikli olur

ha ancak illa atx boy anakart almak gibi bir takintim yok derseniz de en basta da onerdigim bu anakarti oneririm

Hocam MSI olanda 8+8 pin CPU guc soketi var ve bildigim kadariyla MSI'in Wi-Fi anteni biraz daha iyi.

Yani aralaridaki tek fark CPU icin overlock diyebilirim, overlock ile cok isiniz olmadigini soylediginiz icin aslinda tekrardan bakinca Gigabyte almak daha mantikli gibi gozukuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…