R5 M230 "Radeon settings are currently not available" Hatası

kaanerben

Hectopat
DDU ile AMD ekran kartı temiz kurulum yaptım. Ben de mevcut olan ekran kartı R5 M.230. Siteden en son sürümü olan 17.7. 1 indiiriyorum. Fakat Radeon ayarlarını açmaya çalıştığımda 'Radeon settings are currently not available' bu sorun ile karşılaşıyorum. Her yolu denedim ama sonuç gene aynı. Aygıt yöneticisinde ise görüntü bağdaştırıcılarında 2 tane gözüküyor. 1. AMD Radeon HD 8500M ünlem işareti var, 2. ise Temel Görüntü Bağdaştırıcısı olarak gözüküyor. Sorunun neyden kaynaklandığını bilen birisi lütfen yazsın. 17.7. 1 sürümün bir önceki sürümü olan 17.4. 4 indirdim gene aynı. İşletim Sistemim Windows 8.1 64 Bit. Bilgisayar laptop.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef içinde olduğun durum çok karışık. Aynısı benim HP laptopda başıma geldi. Öncelikle Amd ünlemini bitirmek gerek, onun içinde driver güncellemeye çalış. Normalde bende olduğu zaman (İntel,Amd ekran kartları.) Amd yeni driver kurunca düzeliyordu ama senin önce Amd işini halletmen lazım. Benimki Apu olduğu için düzeliyordu öyleyken ama sende iki tane harici olduğu için öncelikle Amd ünlemini gidermek gerekiyor.

Denedim.Laptopum Lenovo sitesinden laptop markama ait görüntü bağdaştırıcı driver buldum ve yükledim.Amd catalyst center sürümü indiriyor.Eski bir sürüm.Bunu yaptıktan sonra gene son sürüme güncellemeye çalıştığımda aynı hatayla karşı karşıya kalıyorum.
Güncel @Recep Baltaş

Son düzenleme:
Bilgisayarının Windows 8.1 olduğunu biliyorsun. O yüzden 8.1 ile uyumlu sürücü indir. Bu indirdiğin HD serisinde kullanılan sürücü çok eski yüklemişsin, 8.1 için araştırma yaparsan rahat bulursun dahada güncelleme derdin olmaz zaten 8.1 driver gelmiyor artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…