R5 M330 laptopa Linux DualBoot kurulumu

Olmuş. Aynen şu an da Windows 10'dan yazıyorum ve açılma süresinde bir gariplilik hissettim yani 20saniye de açılan PC'm 1 dakika da açıldı ve Windows logosunun altında ki şey donmuştu ama açıldı bana şu an da Windows 10 çok yavaş geldi gerçekten şimdi anladım neden linuxmuş diye Linux'da da animasyonlar var ama bu kadar yavaşlık yok laptop rahatsız edecek derece de yavaş değil ama Linux'ta daha akıcı olduğu için bir garip geldi Windows.

@zKEBAB ve @cengover_ekin'in dedikleri yerden hızı ayarlayabilirsiniz. Ayrıca "acceleration profile" kısmını "adaptive" yerine "flat" yapabilirsiniz.(Ben bu şekilde daha rahat ediyorum fakat size kalmış.)

Ben kendime göre ayarladım hocam bir şey soracağım ben Google'ı indirdim ama .exe yerine beni başka bir şey karşıladı tıkladığımda CMD konsolu gibi bir şey açıldı ve baktığımda Google yoktu nasıl kurabilirim Google'ı.

Ve ekran kartım fanı hep çalışıyordu Linux'ta bunun sebebi nedir yani neden oluyor bu hep çalışıyor derken bu arada çalışıyor bir süre sonra durup tekrar aynı şeyi yapıyor.

Aynen şu an da Windows 10'dan yazıyorum ve açılma süresinde bir gariplilik hissettim yani 20 saniyede açılan PC'm 1 dakikada açıldı ve Windows logosunun altında ki şey donmuştu ama açıldı...
Bir kereliğine olmuştur. Windows'u nasıl açmaya çalıştığınıza göre de değişebilir. "Windows Boot Manager" ile boot menüden mi açtınız yoksa GRUB ekranından mı?(GRUB ekranı siyah olur genelde ve işletim sistemlerinin isimleri dizili olur.)

Power tuşuna bastım beni.

Linux Ubuntu
Linux Ubuntu bilmem ne ne.
Windows Boot ekranı vardı ben Windows'a tıkladım.

Ekran kartı konusunda ise sürücü kurulmamış olabilir belki.

Peki ne yapayım grub ekranından açınca bu arada hep böyle geç mi açılayacak Kubuntu'da geç açıldı ama sorun yaşatmadı

Bu arada şunu da söyleyim açtığımda kubuntuyu sol üstte Failed'li falan bir şey yazıyordu ondan sonra açıldığı için fazla kafama takmadım ama bu bir sorun mu?
Buraya normalde kubuntu adlı disk bölmesi açmıştım ama gitmiş kubuntu onun için de kurulu diye mi?

Dosya Ekleri

• zıbab.PNG
    14,6 KB · Görüntüleme: 37
"sudo apt-get install chromium" yazarak chromium kur. Erik Dubois şöyle der(tercüme): Linuxta bir hata alıyorsanız ve sorun yoksa umursamayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…