R5 M435 laptopta yavaşlık

Pandora_sama

Hectopat
Daha fazla  
Görüntü bağdaştırıcılar=AMD Radeon R5 M435, AMD Radeon(tm)R5 Graphics.

Bilgisayarımı 3 senedir kullanıyorum ve tek oynayabildiğim oyun Roblox. Ondada artık donmalardan oynayamamaya başladım. Çok yavaşladı yukarıda verdiğim işlemciler için ayar yapmaya çalıştım performans ayarı. Fakat bir süre işe yaradıktan sonra daha da yavaşladı. Roblox'da 60 FPS bile olsa yine razıyım yeter ki şu 30 FPS'in üstüne çıkayım. Bilgisayarım 80 derecenin üstüne çıkıyor. AIDA64 adlı uygulamadan gördüm. CPU ve CPU diyot 88 dereceden düşmüyor.

Ayrı bir sorunumda şu en önemlisi bu laptopumu yeniden başlattığımda masaüstündeki; arka plan, kalıcı olmayan uygulamalar, tarayıcıdaki oturumun kapanması* gibi şeyler gidiyor. Ayarlar aynı kalıyor ama bilgisayar sıfırlanmış gibi oluyor yeniden başlattıktan sonra şifreyi girdiğimde bekleme süresi bir 10 dakika sürüyor. Biraz bekleyin dedikten sonra Windows hazırlanıyor deyip 3 dakika sonra çalışıyor.

Dosya Ekleri

• unknown.png
    26,7 KB · Görüntüleme: 40
  • unknown (3).png
    30,9 KB · Görüntüleme: 42
  • unknown (2).png
    31,3 KB · Görüntüleme: 36
  • unknown (1).png
    30 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleyen: Moderatör:

SSD'ye kurulu pek bunları bilmiyorum fakat evet SSD'ye kurulu. HD Tune tam olarak nedir ve Kaspersky nedir bunları açıklar mısın.

SSD'ye kurulu pek bunları bilmiyorum fakat evet SSD'ye kurulu. HD Tune tam olarak nedir ve Kaspersky nedir bunları açıklar mısın.
Kaspersky'ı virüs taraması yapmanız için söyledim. Kendi mecrasında en iyilerden birisi. HDTune ise sisteme takılı olan depolama birimini kontrol etmenizi sağlıyor. Eğer SSD'de sorun varsa bunu anlamanıza yardımcı olur yani. Attığım konu linkinde yapmanız gereken anlatılmış.

Anlıyorum dediğiniz HD Tune programına girdim fakat 5.75 sürümü paralı diğer aşağıdaki 2.55 sürümünü indirsem aynı işlemi görür mü?

Anlıyorum dediğiniz HD Tune programına girdim fakat 5.75 sürümü paralı diğer aşağıdaki 2.55 sürümünü indirsem aynı işlemi görür mü?
Hard Disk Sentinel'e bakabilirsiniz.

Emin olmak için tekrardan SSD mi HDD mi öğrenmek için araştırma yaptım ve HDD olduğunu öğrendim yanlış bilgi verdiğim için özür dilerim. Dediğiniz çözüm HDD'de işe yarar mı?
Göründüğü üzere %100 health gözüküyor.

Dosya Ekleri

• unknown (4).png
    31,1 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…