R5 Pro 3400G RX 6800 XT sistemde oyundayken ekran gidiyor

recep007

Hectopat
Daha fazla  
RAM
GeIL EVO Forza 3000 MHz CL16
SSD veya HDD modeli
Kioxia ve WD
Ekran kartı
XFX MERC RX 6800 XT
Anakart
MSI B450M-A PRO MAX
İşlemci
R5 PRO 3400G
Öncelikle merhaba, bu sıkıntıyla bayağı uzun bir süredir uğraşıyorum. Sorunum şu: Normal kullanımda hiçbir sıkıntı yok, Valorant vb. oyunlarda da sıkıntım yok ama biraz ağır oyunlarda 1 ile 5 dakika arasında ekran komple gidiyor. Bilgisayar çalışıyor ama klavyede NumLock tuşları bile takılı kalıyor, yeniden başlatırsam normal çalışıyor gibi oluyor ama ekran gelmiyor. Güç kaynağını kapatıp açınca geliyor. Bu sorun yüzünden güç kaynağımı değiştirdim ama düzelmedi.
Yeni çıkan "RV There Yet" oyununda da oluyor aynı sıkıntı grafik ayarlarından bağımsız ama FPS sabitlemeyi açınca bayağı geciktiriyor.

Sistemim:
  • R5 Pro 3400G
  • XFX Merch Black RX 6800 XT
  • 16 GB 3000 MHz CL16 GeIL EVO Forza RAM
  • MSI B450M-A Pro Max
  • Önceki PSU 600W 80+ Bronze OEM bir şey. Şimdiki Rampage RGB 850W 80+ Gold

Bu sorundan 4-5 aydır mağdurum. Format, driver vb. çoğu şeyi denedim, düzelmiyor. Sıcaklıklarla da alakası yok, ekran kartı çoğu oyunda 60 dereceleri bile görmüyor.

Sorunun videosu: sorun.mp4

OCCT testleri altta, hiçbir şey olmadı test boyunca.

BIOS Update de denedim, aynı.

İşlemciyle alakası olabilir mi acaba ya önceden RX 560'ım vardı bu karttan önce onda bu sıkıntı olmuyordu acaba diyorum o kart gücsüz olduğu için fark etmemiş olabilir miyim onda Rust'ı bile en düşüğün düşüğünde stabil oynayamıyordum
(Bu sorun ekran kartını aldığımdan beri var düzeltemedim bir türlü yeni bir sorun değil yani 1 2 aydır devam ediyor)

Dosya Ekleri

• 17633868916752640466926397710991.jpg
    426,1 KB · Görüntüleme: 7
  • 20251117_170103.jpg
    492,7 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:

Sorununu çözmekten ziyade farklı öneride bulunmak istiyorum.

Kardeşim yeni aldığın güç kaynagına bakarsak bu işlerden pek anlamadıgını veya buralarda pek takılmadıgını düşünüyorum. Bu sisteme o kartı neden takdınız acaba? O işlemciyi kullandım RTX 2060 / RX 5600XT ile darbogaz yapıyorken o işlemciden 3 tane taksakda taktıgın ekran kartını beslemez ister 2K da ister 4K'da oyna stabil olmaz. Beslemedigi için kapanıyor demiyorum farklı bir durum söz konusu olabilir fakat sana tavsiyem sistemini komple sat veya parça parça direkt 25K-30K bandında 5060 / 7500F 2 lisini içeren kafanın rahat olacagı sıfır bir hazIR sistem önerelim.

ekran kartını 3bin tl ye aldım bitane abi hediye gibi bişey yaptı psu yu da sonradan verdi onun sisteminde olmuyordu bu sorun

Bütçem yok yeni sistem dizmeye vallahi.

Ekran kartını 3bin TL'ye aldım bir tane abi hediye gibi bir şey yaptı PSU'yu da sonradan verdi onun sisteminde olmuyordu bu sorun.

Bu ekran kartının temizligine göre 2. el piyasası ortalama 10 bin civarı satabilirseniz hem işlemcinizi değiştirirsiniz hem de darbogaz yapmayan sorun yaşatmayacak bir 2. el ekran kartı alabilirsiniz örnek veriyorum işlemciyi Ryzen 5 5600 3K civarı şu anda kalan parayla da 7K ya 2070 Super vs. alınabilir.

R7 5700 almayı düşünüyorum ama işte bu sorun ve anakartıma uyar mı o kafamı karıştırıyor X570 mi almalıyım yoksa R7 5700 mü almalıyım diye anakarttan olabilir mi sorun acaba falan filan kafamı çok karıştırıyor. Önce şu sorunu çözsem veya sebebini bulsam çok iyi olacak.

GTA da da mesela dış alana çıkınca ekran kartını çok az kullanıyor işlemciye yükleniyor gibi acaba anakartdan mı işlemciden mi veya başka bir şeymi var.

Son düzenleme:
5700X veya R5 5600 alsan eh işte şu anki kadar olmadada darboğaz olacak bedavaya gelmiş ekran kartı ondan tut derim.

Sana katılıyorum zaten şu sorun anakartımdan mı yoksa işlemcimden mi onu çözemedim işlemciden olduğunu anlasam direkt değiştireceğim para biriktirdim o kadar R7 5700 düşünüyorum 4 5 arası 5700X le çok fark olur mu bilmiyorum ama önceliğim bu sorun lütfen sorunum a yardımcı olacak mesajlar atın.

Elinde başka GPU varsa tak dene ya da bilgisayarcıya götür. Genelde ya PSU sorunlu oluyor ya da GPU ekran kartı fiyatı da garip arızalı bir şey olabilir ekran kartını alıp başka sistemde test etmek iyi olabilir. R5 3600 RX 6800 XT ile kapanma yapmıyor 3400Gninde yapmaması lazım her ne kadar arada fark olsada. Görüntü zaten gelmezdi islemci ile alakalı olsa diye düşünüyorum.
Arızalı olup olmadığını teyit et ona göre satıp satmama kararı ver.

Tamam o zaman arkadaşlarıma götürüp bir test edeyim ekran kartını izin verirlerse inşallah. OCCT 'de falan olmuyor kafamı bu karıştırdı ya o yüzden işlemci dedim.

ram 16 gb bu arada aynı ram den 1 tane daha taktım baya eskide kalmış benim imza

4K ya alıp fanları fulledim ve oyunu yaklaşık olarak 1 saat filan oynadım normalde 1 dk olmadan kapanan oyunu GPU 99 kullanımda CPU 70 civarı kullanımda oynadım sonra oyunu 1080P'ye geri düşürdüm fanları kapatmadan bunu yapınca 1dk olmadan yine ekran gitti niye oluyoki acaba.

Son düzenleme:

Hocam yanlışınız var, artık bu ekran kartı 12 binden başlıyor temizleri 13'ten aşağı zor bulunuyor onlar da (9-10k ise) genellikle mining çıkması oluyor. RX 6700 XT'ler 7-8 bine bulunuyordu 8-9 ay önce, artık 10 bine çok fazla ilan görüyorum maalesef.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…