Öncelikle merhaba, bu sıkıntıyla bayağı uzun bir süredir uğraşıyorum. Sorunum şu: Normal kullanımda hiçbir sıkıntı yok, Valorant vb. oyunlarda da sıkıntım yok ama biraz ağır oyunlarda 1 ile 5 dakika arasında ekran komple gidiyor. Bilgisayar çalışıyor ama klavyede NumLock tuşları bile takılı kalıyor, yeniden başlatırsam normal çalışıyor gibi oluyor ama ekran gelmiyor. Güç kaynağını kapatıp açınca geliyor. Bu sorun yüzünden güç kaynağımı değiştirdim ama düzelmedi.
Yeni çıkan "rv there yet" oyununda da oluyor aynı sıkıntı grafik ayarlarından bağımsız ama FPS sabitlemeyi açınca bayağı geciktiriyor.
Sistemim:
- R5 Pro 3400G.
- XFX merch Black RX 6800 XT.
- 16 GB 3000 MHz CL16 GeIL EVO Forza RAM.
- MSI B450M-A Pro Max.
- Önceki PSU 600W 80+ Bronze OEM bir şey. Şimdiki Rampage RGB 850W 80+ Gold.
Bu sorundan 4-5 aydır mağdurum. Format, driver vb. çoğu şeyi denedim, düzelmiyor. Sıcaklıklarla da alakası yok, ekran kartı çoğu oyunda 60 dereceleri bile görmüyor.
Sorunun videosu:
sorun.mp4
OCCT testleri altta, hiçbir şey olmadı test boyunca.
BIOS Update de denedim, aynı.
İşlemciyle alakası olabilir mi acaba ya önceden RX 560'ım vardı bu karttan önce onda bu sıkıntı olmuyordu acaba diyorum o kart gücsüz olduğu için fark etmemiş olabilir miyim onda Rust'ı bile en düşüğün düşüğünde stabil oynayamıyordum.
(Bu sorun ekran kartını aldığımdan beri var düzeltemedim bir türlü yeni bir sorun değil yani 1 2 aydır devam ediyor)