R5600 montajı nasıl yapılır?

Onur58

Megapat
Daha fazla  
Sizin önerilerinizle Ryzen 5600 sipariş ettim yarın büyük ihtimal bana ulaşacak. Ben daha önce ekran kartı, SSD, RAM vb şeyleri taktım çıkardım ama hiç işlemci söküp takmadım. Bana nasıl yapıldığını gösteren bir video veya görsellerle anlatılan bir konu atabilir misin?
Normalde YouTube'da bulabilirdim ama en iyi sorunsuz videoyu istiyorum.

Anakartında işlemci bölümünün kenarındaki iğneyi hafif bastırarak sağa doğru çekin daha sonra kilitlendiği alandan kurtulmuş olacak yukarı doğru kaldırın iğneyi işlemci sokete oturabilir hale gelecek işlemcideki üçgen bölümü anakartda üçgene gelecek şekilde takılmalıdır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
bu videoda doğru anlatıyor. Eski işlemci fanını söktükten sonra fanı tutan blok düşecektir. Bilmiyorum her kasada aynı mıdır ama bende fanı tutan anakartın altındaki blok düştü ve elimle destekleyerek taktım. Eski işlemci fanını çıkartırken fanı sağa sola çevirerek çıkarmaya gayret et. Kendine doğru olduğu gibi çekersen işlemci de fanla beraber çıkar. İşlemci fanını takarken de çaprazlı şekilde vidala ve her vidayı yavaş yavaş sık. Tek bir vidayı takıp diğerlerine geçersen havada kalır diğer kısımlar ve soğutucu oturmaz, işlemcin ısınır.

Videodaki Intel işlemci ama AMD işlemcilerde montajı aynıdır sadece işlemcinin altındaki pinlere dikkat edin temas etmemeye çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…