Merhaba. B450M S2H Gigabyte VS. 1 anakart 1650S TUF Gaming ekran kartı ve Ryzen 5 2600 işlemci kullanmaktayım. Arada Twitch'de 120FPS 938p Valorant yayınları yapmaktayım ancak bu işlemciyle en fazla 90-110 FPS görüyorum ki bu yayın yapmasam bile oluyor ve bu beni 165Hz kullandığımdan çok rahatsız etmekte. Bu yüzden 5600X veya 5600 almayı düşünüyorum. İlk sorum bu işlemciyi değiştirmeye kafaya koydum değiştirirsem bu anakartıma ve ekran kartıma yeterli gelir mi gelirse de bu işlemci beni yeteri kadar götürür mü? Bir de oturduğum muhitten ötürü kalkıp işlemciyi değiştirtebileceğim bir yer yok. Bu işlemi ben gerçekleştirebilir miyim?
Ya kendisiyle senelerdir alışveriş yapmaktayım kalıcı bilgilerimi ondan edindim hep, şu an biraz kararsız kaldım oluyor mu olmuyor mu diye. Bana bunu kullanan ya da olabileceğine dair herhangi bir kanıt video sunmanız mümkün mü?
Ya kendisiyle senelerdir alışveriş yapmaktayım kalıcı bilgilerimi ondan edindim hep, şu an biraz kararsız kaldım oluyor mu olmuyor mu diye. Bana bunu kullanan ya da olabileceğine dair herhangi bir kanıt video sunmanız mümkün mü?
Merhaba arkadaşlar, yakın bir tarihte yeni bir işlemci alacağım. Sahip olduğum ve kullanmakta olduğum anakart B450M S2H, almak istediğim işlemci R5 5600X. İşlemci yeni nesil, anakart ise başlangıç seviyesi olduğu için sıkıntı çıkar mı? Çıkarsa MSI MPG B550 GAMING Plus AM4 DDR4 4400(OC)...
Merhaba arkadaşlar, yakın bir tarihte yeni bir işlemci alacağım. Sahip olduğum ve kullanmakta olduğum anakart B450M S2H, almak istediğim işlemci R5 5600X. İşlemci yeni nesil, anakart ise başlangıç seviyesi olduğu için sıkıntı çıkar mı? Çıkarsa MSI MPG B550 GAMING Plus AM4 DDR4 4400(OC)...
A320M anakartlar bile 5. nesil Ryzen destekliyorken B450M'in desteklememesi saçma olurdu. F60 BIOS sürümü ile anakartınıza 4. ve 5. nesil desteği geldi içiniz rahat olsun.
5600X gereksiz harcama olur. 5600 gayet yeterli. 5600X'ten kurtardığınız parayı saklayın, üstüne biraz daha koyup ekran kartı yükseltmesi yaparsınız ileri zamanlarda. Malum, 1650 eskiyor artık.