R5600X - RTX 3070 Ti sistemde bir anda oyunlar çöküyor

EmRe92

Kilopat
RAM
16 cl 16 3200 mhz
Ekran kartı
Rtx 3070 ti
Anakart
B550 tomahawk
İşlemci
Ryzen 5600x
Arkadaşlar birkaç aydır çökme sorunları yaşıyorum PC de her şey BIOS sürücüler vs. güncel bugün OCCT ile güç testi yaptım en fazla sıcaklık 76 derece 15 dk test ettim. Test sırasında PC de herhangi bir hatayla mavi ekran çökme falan yaşamadım. Volt değeri 12 küsuratlı yalnız Afterburner'den baktığımda mem. MHz'si 9502 en sondaydı. PC alalı bir yıl olmadı aşağıya bir anda çöken oyunun ekran görüntüsünü atıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Dosya Ekleri

• 20220831_112323.jpg
    143,9 KB · Görüntüleme: 75
Hocam GPU pili bitmiş geçmiş olsun.

Çöktüğü sırada olay görüntüleyicisi sistem kısmında ne gibi hata ve uyarılar var bakabilir misin?

E

Emin misin testlerde falan sıkıntı çıkmadı
Tek deneyeceğin şey DDU ile ekran kartı sürücüsünü silip internetten güncelini indirmek. Ve sadece valorantta oluyormu diye diğer oyunlarda dene. Sadece valorant ise valorantı silip yükle. DLL hatası nvidia dll hatası ama yinede. En son yine düzelmez se kasadaki kabloları çıkartıp hepsini doğru şekilde takın. Özellikle de ekran kartını çıkarıp takın. Yine düzelmez ise arıza vardır kartta garantiye gönderin veya temiz kurulum deneyin. Sağolun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…