R7 1700 Sistem Toplama

bjk19031903

Hectopat
Merhaba arkadaslar,

Sessiz ve hizli bir bilgisayar toplamaya calisiyorum. Anakart icin karar veremedim hala. Ryzen 7 1700 alip overclock yapmak istiyorum. Yani anakart overclock desteklemeli.

İşlemci= AMD Ryzen 7 1700 3.0/3.7 Ghz - Am4 20 MB
RAM= CORSAIR 8Gbx2 DDR4 3200Mhz Ram CMK16GX4M2B3200C16R
Anakart= Asus B350-F Rog Strix Gaming AM4 Ryzen DDR4
Ekran kartı= Asus - GeForce GTX 550 Ti 1GB Video Card (ileride degisecek)
Kasa= Fractal Design - Define R4 (Arctic White) ATX Mid Tower Case
Guc Kaynagi= BitFenix - Whisper M 550W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
HDD= Samsung SSD 840 EVO 250GB

Kisaca sistem bu sekilde olacak. İslemci icin ekstra sogutucu almayacagim. Zaten sogutucuyla birlikte satiliyor. Anakart konusunda dertliyim, Amazonda hangisine baksam baya bi problem var. Overclock konusunda sorun cikarmayacak ve belleklerimi gerek hizinda kullandiracak bir anakart gerekiyor. Fiyat olarak 125$ gecmezse iyi olur. Bu konuda öneri verebilirseniz sevirinim.

Ayrica sisteme genel olarak baktiginizda herhangi göze carpan bir yanlislik var mi acaba ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok düzensiz bir sistem olmuş. O ekran kartı ile o işlemci kullanılmaz, darboğaz olur yani. R7 1700 yerine biraz daha dengeli bir sistem olmak daha mantıklı. (sen ekran kartına 1 vermişken işlemciye 10 vermişin yani)

Tavsiyem;

tesekkurler öneri icin ama islemci r7 1700 olarak alacagim, cunku oyun bilgisayari degil önceligim, daha cok agir kodlama islemleri yapilacak, oyun olarak en fazla PES 2018 oynayacagim, ayrica suan icin almiyorum grafik karti, ileride alacagim, ya da kara cumada indirim denk gelirse yine alabilirim. Bilgisayarin en önemli özelligi sessiz olmasi ve hizli islem yapmasi benim icin. Grafik super olmasa da olur suanlik.

Pardon oyun için aldın zannettim ilk önce. O zaman şöyle güncelleyim;

Render ve programa işlemleri genelde CPU ve RAM'e dayalı oluyor. Bu yüzden RAM'i biraz yüksek tuttum. Hatta bütçenize 100 lira daha eklerseniz R7 1800X alabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının payı Render konusunda daha büyük. İşlemciden ziyade ekran kartını yüksek tutup işlemciyi de yüksek tutmak daha mantıklı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…