R7 240 Ekran Kartımın Fanı Çalışmıyor

Fatih T

Megapat
Asus marka R7 240 GDDR3 model ekran kartının fanı çalışmıyor. Ekran kartını alalı yaklaşık 1 hafta oldu. 330W PSU' dan dolayı olabilir mi diye düşündüm ancak internette 300W' da bile çalışabileceği yazıyor. Üstelik ekran kartı X16 olmasına rağmen X8 modda çalışıyor.

Anakart: P5KPL-AM SE , G31 Chipset

Gembırd adında garip bir marka. +12v 10A veriyor. Büyük ihtimal PSU'dan. Elimde 350W PSU var, 17A veriyor ancak değiştirmeye korkuyorum. Bilgisayarcıya götürmeye pek fırsat bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğim gibi sayın moderatörüm, 350W PSU var, +12v'den 17A çekiyor ancak değiştirmeye korkuyorum. Bana yardımcı olabilecek bir video varsa gönderir misiniz ? Bir de PSU nasıl 120W oluyor anlamadım. 330W yazıyor. 350W PSU takacağız mecbur.

Sistem bileşenlerinin neredeyse hepsi +12 v'den beslenmektedir. İşlemci, anakart, ekran kartı, RAM, HDD gibi. Diğer kalan +3v +5v ise fan vs. gibi basit donanımlara güç verir, bu bizim için çok önemli değildir. Önemli olan PSU'nun +12 v'den kaç W verdiğidir. 12x10A=120 W. PSU'yu monte etmek o kadar zor bir şey değil. Şu anki kasa bağlantılarınızın fotoğrafını çekerek yardım alabilirsiniz ya da Technopat'ın sistem toplama rehberini izleyebilirsiniz:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
İlginiz için teşekkür ederim. Teşekkürler Technopat. :)

Yine aynı şey. 350W PSU taktım her şey tıkır tıkır çalışıyor ancak ekran kartı fanı dönmüyor ve hala x8 de çalışıyor. Yardım ederseniz sevinirim.

Not: Sanırsam driver güncelledikten sonra oldu çünkü önceden hiç bakmamıştım çalışıyor mu çalışmıyor mu diye. Battlefield 3 medium ayarda oynadım. Euro Truck SM2 full detay oynadım ancak ısınıp kapanmadı. :D

Benim de fanım çalışmıyordu. Ekran kartım tam 5 senelikti. Son 1 ay oldu çok sorun çıkardı. İlk olarak gürültüyle başladı, takılıp duruyordu elimle destek yapıp çeviriyordum. Geçen hafta oyun oynarken kendisi yine takılıp durmuş, farkında değildim görüntü gitti. Kartım yanmış. Şu an onboard kullanıyorum. Hiç memnun değilim. Benim gibi pişman olmadan servise götürmeni tavsiye ederim.

Garantiye yollamayı düşündüm ancak Vatan 2 haftada getiriyormuş vazgeçtim. Yeni, daha büyük bir fan alıp ekran kartına takmayı düşünüyorum olur mı ?

Önereceğiniz bir bios güncelleme programı var mı ?

Bios'u güncelledim . Bana göre fanda arıza var . Ekran kartı fanın dönme hızını ayarlıyor otomatik ancak fan dönmüyor . Tek çare yeni fan takmak olacak :(

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı