MSI R7 240 kullanıyorum. FAN hızına hiç ellemedim aldığım gibi yani. Ben bilgisayarın sessiz olmasına çok önem veriyorum. Sıcaklıkta maksimum 43 44 derece gördüm. Ekran kartının fan hızını azaltmak, çıkan sesi de anlaşılır bir şekilde düşürür mü? Ve fan hızının düşük olması sıkıntı oluşturur mu?
Fan hızını oynamadıysanız bilgisayarınız boşta iken %40 gibi değerlerde dönecektir. %40'ın altına indirmeniz önerilmez. İndirseniz de azalan sesi hissedemezsiniz. Çünkü küçük değerlerde indirebilirsiniz. Sesten rahatsız oluyorsanız bilgisayar kullanırken kulaklık takabilirsiniz.
Overclock yapabilirsiniz üstteki ayarları uygulayın daha iyi performans alırsınız. Ayarları uyguladık'tan sonra kaydedip sol alttaki kilit simgesine tıklayarak kilitleyin. Yoksa ayarlar eski haline geri gelir.
Güç limitini %5 yapın, GPU Saat ayarını 950'ye yükseltin, Yüksek performans bellek ayarını 1000 yapın. Fan hızı otomatik olsun. Graphics OverDrive'i etkinleştir seçeneğini aktif hale getirin. Ortalama %20'ye yakın performans artışı sağlarsınız.