R7 240 GPU'lu sistem için işlemci önerisi

• Konuyu başlatan CFK
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 484

CFK

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhaba arkadaşlar. Sistemim:
  • Anakart: H61H2-MV
  • Işlemci: Intel Pentium G2120
  • RAM: 4+4 = 8 GB DDR3
  • Ekran kartı: R7 240 2 GB 128Bit
Bu sistem için anakartıma uygun ve grafik kartıma uygun işlemci arıyorum. Fakat işlemci ile grafik kartı darboğaz yapar mı diye de korkmuyor değilim. Sonuçta grafik kartımın değerleri ortada. Bu sisteme i5 3470, i7 2600 ve i7 3770 almayı düşünüyorum. Aklımda almışken iyisinden alıp bir daha uğraşmayayım sistemime güncelleme yapmak istediğim zaman güçlü bir işlemcim olsun istiyorum. Fakat 1155 soket tipinde anakartlar piyasada pek yoklar, özellikle overclock yapılabilen versiyonları. Ve güncel değiller. O yüzden bir yandan da sistemi satıp yeni bir sisteme geçmek istiyorum. İkinci el bir toplama yaparaktan fakat piyasa ve durumlar malum, bu da pek olası değil. Sizin önerileriniz nelerdir? Ne yapmalıyım? Önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum.

Herkese iyi günler, hayırlı ramazanlar. Sağlıklı kalın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
İ7 3770 GTX 1070'e kadar zorlar kendini darboğaz konusunda. Elinizdeki mevcut işlemci de normalde darboğaz yapmaz ama işlemciye yüklenen oyunlardan sorun yaşatır.
Yani İ7 3770 ve R7 240 darboğaz yapmaz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı