Selamın Aleyküm bu konu'yu buraya bütün samimiyetimle açıyorum ilk öncelikle gta5' satın aldım bide size soruyum şuan'da yüklemedim sisteme kasar mı low'da? Diye yardımcı olursanız sevinirim.
Sistem Özelikleri:
--------------------------------------
Anakart:
P5G41T-M LX PLUS
[TBODY]
[/TBODY]
DirectX 11.0 Support LOW Emi DDR3 1333 Overlock
Ekran Kartı: AMD Sapphire R7 240 2GB 128bit OC
Ram: 8GB DDR3 4x4 1600Mhz
İşlemci: CPU Type
Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz
İşetim Sitemi:
Windows 8.1
Not: Ekran kartının Bellek Saati 1000mhz gpu saati maksimum 900mhz overclock
İşlemci kötü olabilir fakat bütçem bu arkadaşlar gelip bunu al felan diyip azarlamayın geçen azarlamışsınsınız. Kendim topladım csgo gibi oyunları en yüksekte felan oynuyorum böyle iyi bir oyun için toplamadım pc'yi sadece multiplayer küçük League Of Legends' oyunu için toplamıştım kaldır mı? LOW'da daha önce bi sitede test etim GTA5'e ekran kartı %85 çok iyi ramlar uygun işlemci %42 gösteriyor uygun değil diyor kasarmı low'da arkadaşlar bu arada şunu söyleyim monitörüm kare ve biraz 18inç felan 1024x768 bu da fpsyi çoğaltır mı ? Çözünürlük düşük oldugu için.
İşlemciniz sorun çıkaracak gibi gözüküyor. Eski nesil çift çekirdek işlemciler GTA 5 gibi işlemciye yüklenen oyunlarda pek verim sağlayamıyorlar. Anakartınız quad işlemcileri destekliyor. Ekran kartının yanına quad bir işlemci alırsanız oyunu rahatça oynayabilirsiniz.
4 çekirdekli işlemci alırsan işlemci darboğazı olmaz ya da çok az olur. Sistemin bu haliyle GTA 5'i oynatır ama işlemci 2 çekirdekli olduğundan takılmalar yaşarsın.