R7 240 overclock ayarları sorun yaratır mı?

EndoBero

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşım ayarları arttır dedi. Ben de kademe kademe denemeye başladım. En sona çekip oyuna girdiğimde %50 sıcaklık vardı. Bu arada bu işlerden gram anlamıyorum. Acaba program sıcaklığı yanlış gösteriyor olabilir mi? Dediğim gibi bu işlerden anlamıyorum yanlış bir şey yaptıysam linçlemeyin lütfen. Kafama takılan şey normalde %80 sıcaklığı geçmediği sürece bir şey olmaz diye biliyorum. Ancak bu kadar zorlamam rağmen %50 olması garip geldi.

Ekran kartı: R7 240 2 GB.
RAM: 8 GB RAM.
İşlemci: AMD A4-4000 APU 3.00GHz

@EndoBero hocam sıcaklık % ile gösterilmez genelde o ya ekran kartının kullanı mıdır ya da fan hızı siz MSI Afterburner ile oyunda dereceyi kontrol edin.

Ve zaten bir fark olmaz orijinal ayarlara al.

Zaten çok da yeni bir kart değil ve en fazla 2 FPS kadar fark eder. Sıfırlayın bence kartı yormaya değmez. Bende 730 vardı bir tık fazla OC'dan sonra FPS'im düşmüştü oyunlarda. Fazla kurcalamayın bence.

@EndoBero hocam sıcaklık % ile gösterilmez genelde o ya ekran kartının kullanı mıdır ya da fan hızı siz MSI Afterburner ile oyunda dereceyi kontrol edin.

Ve zaten bir fark olmaz orijinal ayarlara al.

Yani ne yapsam hızlanmaz mı demek istiyorsunuz?

Peki arkadaşlar teşekkür ederim.

Bende aynı kart ile overclock yaptım ama overclock yaptığım için mi emin değilim veya sürücüden kaynaklıydı. WattMan hatası almaya başlamıştım. Sürüm değiştirerek çözümü buldum ama bayağı uğraştırmıştı.

GPU ve VRAM hızını sona aldım, Power Control ise +5 yapmıştım. Herhangi mavi ekran veya kapanma olmamıştı. GTA 5 de 5-12 FPS arttırdı.

O sonda dediğiniz ayarları yaptıktan sonra mı WattMan hatası aldınız?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…