R7 240 PC Devamlı Açılıp Kapanıyor ve Görüntü Gelmiyor

Esatula

Hectopat
SORUN: PC açma tuşuna bastığım zaman açılıyor 20 30 sn sonra kapanıyor ve bunu tekrar ediyor. Bununla beraber monitörüme görüntü gelmiyor.

Elime R7 240 ekran kartı geçti ben de bunu kendi sistemime takmak için PC'nin içini temizleyip ekran kartını taktım. Bundan sonra PC'yi açamadım. Halbuki daha sabahleyin hiç sıkıntı olmadan açılıyordu. Temizlerken RAM'i ıslak mendille silmiştim, ondan mıdır acaba?

Denediğim çözüm önerileri:
- RAM ve ekran kartını çıkarıp tekrar takmak
- Eski ekran kartını takmak
- PC’deki tüm kabloları çıkarıp bekleyip tekrar denemek
- Ekran kartını çıkarıp VGA kablosunu ana karta takmak

R7 240'dan önceki sistemim:

H110M-S2 DDR3
i3 6100
4 GB DDR3 RAM
R5 220 2 GB
250 Watt PSU (yetersiz olduğundan mı oluyor acaba?)

Önerilerinizi bekliyorum

Sistemi psu hesaplayıcıya yazdığımda 250 watt psu yeterli demişti, ona göre r7 240 ı seçtim.

RAM'leri ıslak mendille silmeniz bozmaz ama siz yine de ıslak mendille silmeyiniz oksitlendiğinde silgi ile çok sert bastırmamakla beraber siliniz.
Şu yöntemleri deneyiniz:
-Güç kaynağınızı güncelleyiniz
-Görüntü almak için onboard a bağlayınız.
Ve ardından tüm bileşenlerin sıcaklık değerlerini buraya atınız yükte ve yükte değilken sonra ona göre bir yorumda bulunabilirim.

Sistemi PSU hesaplayıcıya yazdığımda 250 Watt PSU yeterli demişti, ona göre R7 240'ı seçtim.

Sorun her şeyden kaynaklanabilir. RAM, işlemci, ekran kartı vs. RAM'leri ıslak mendille kurulamış mıydınız? Ben bazen ekran kartının arka tarafını ıslak mendille siliyorum, ama kurulayarak bırakıyorum çünkü sorun yaratabilir. Kurulamadıysanız ıslak kaldıysa ondan da kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Edit: RAM'lerde arkadaşımızın yazdığı gibi oksitlenme olabiliyor silgi ile silip deneyin tekrar.

250W PSU mu? Lütfen değiştirin. 350W-400W bir PSU kullanın. Markasız ürün olmasın, Xigmatek'in uygun fiyatlı ürünleri olabiliyor.
Tabii PSU sebepli olduğundan emin olmak için Ekran kartını söküp onboard üzerinden deneyin. Baktınız eskisi gibi çalışıyor. O zaman PSU olduğu kesinleşir.

VGA kablosunu anakarta takıp denemiştim, şimdi tekrar denedim.Yine hem görüntü gelmiyor hem de devamlı kapanıp açılıyor. Mönitör sinyal yok uyarısı veriyor.
Ekran kartını çıkarıp eski ekran kartıyla denedim. O da işe yaramadı halbuki daha 6 saat önce açılıyordu.

VGA kablosunu anakarta takıp denemiştim, şimdi tekrar denedim. Yine hem görüntü gelmiyor hem de devamlı kapanıp açılıyor. Monitör sinyal yok uyarısı veriyor.

Kademe kademe ilerleme yaparsanız sorunu buluruz.
Güç kaynağının fişini prizden çekiniz ardından kasanın güç tuşuna basınız içindeki statik elektiriği atssın ardından RAM'lerinizin birini tek takınız ve güç tuşuna basarak çalıştırınız ardında görüntü gelmiyorsa çıkarıp diğerini tek takınız.
Ekran kartı yerine yine onboard üzerinden görüntü almalısınız.

Dediğiniz gibi fişi çekip güç tuşuna bastım. Ardından fişi tekrar takıp açtım. Bu sırada 1 tane ramim var onu da çıkarıp tekrar taktım. Ekran kartını çıkarmıştım, monitör ana karta bağlı olmasına rağmen hala görüntü gelmedi. Hem de kapanıp açılmaya devam ediyor. Galiba görüntü ve kapanıp açılma sorunlarının kaynakları farklı şeyler.

Şu aşamada kesin olan şey görüntü anakarttan alındığı için güç kaynaklık bir soun değil.
Olası sorunlar RAM'iniz olabilir tek olduğunu dikkat etmemiştim.
İşlemci termal macunu genelde pas geçilir bu sorunlarda onun durumunu biliyorsanız sorun raminizi gösteriyor.

Bu durumlarda biraz tecrübe ile sabit birkaç olayımdan bahsedeyim çok eski sistemlerimde benim de bu şekilde almış olduğum hataları biraz sabrederek çözerdim o yüzden raminize bir fön tutmanızı ve fönü düşük sıcaklık ve düşük üfleme modunda çalışır bir şekilde tutunuz. İşlemci fanı tam klipslere oturmuşmu onlara bakınız fan oturmamışsa açılmadan kapanma olasılığı da vardır.
Bir düzenleme daha ekleyeyim RAM'i farklı slota takarak da deneyiniz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…