R7 240 Sistem Ekran Mozaikleşme ve Donma Sorunu

Mura_t

Megapat
Yer
Yalova
Daha fazla  
Meslek
Ö.G.G
Öncelikle herkese merhaba.

Önceden E5200 işlemcim vardı bunun ekran kartımı beslemediği için Quad Core Q9400 aldım 2. el tabiki işlemciyi taktığımda normal olan 2.66 GHz değil de 1.81 Ghz olduğunu gördüm neyse BIOS'tan FSB ayarını yükselterek 2.66 Ghz çıkarttım fakat PC'de ekranda donma oluyor. Oyundayken mesela ekran mozaikleşip donuyor PC çalışmaya devam ediyor hiçbir işlem yapamıyorum ve reset atmam gerekiyor. Isıdan olur diye CPU'yu yordu 72 dereceyi gördü max ama ekranda sıkıntı olmadı acaba sorun nedir gelen işlemcide sıkıntı var mıdır? Yardımcı olur musunuz ya da fanı mı oturtamadım öyle bi histe var içimde. (İşlemciyi takmadan böyle sorun yoktu.)

Ek bi soruda Knight Online oynuyorum GPU kullanımı %40 geçmiyor neden anlamadım.
Tam sistem;
  • Sapphire AMD R7 240 2 GB 128 Bit GDDR3
  • BiostarG41D3 6.0 Anakart
  • Intel® Core™2 Quad İşlemci Q9400, 6M Önbellek, 2.66 GHz, 1333 MHz
  • 6 GB DDR3 RAM 1333 MHz ( 2gb olan volar - 4gb olan cercuial )
  • Codegen MX450 450W 12cm Sessiz Fan
  • 320 GB WD IDE HDD
  • Windows 7 Ultimate 64 bit.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk format atın dediğimden sonra atıp sadece dediğin programları yüklediysen atmana gerek yok. Tersi ise atman gerekir.
Tam olarak hepsi bu; Oyunu unutmusum

Ben en iyisi format atıyım yarın öyle devam edelim tekrar tekrar teşekkürler..

UPLOAD.EE - Report.htm - Download Format sonrası AIDA64 bilgisi murat bey hiç bir driver yüklemedim sadece kablosuz WIFI adaptörü yükledim internet için..
Ve sistem çalışıyor 1.5 saate yakındır kapanma donma vs. olmadı..
@Murat5038

Dün akşam sadece ekran karti driverini yükledim windows güncellemeleri açık başka birşey yüklemedim ve tüm gece açık bıraktım sıkıntı olmadı bundan sonra ne yol izlemelyim acaba @Murat5038 bey.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    78,4 KB · Görüntüleme: 116
Sistemini değiştirsen iyi olur ekran kartın tam performansta çalışmıyor. Ek olarak monitörün de HD destekli değil sistem yenilersen HD bir monitör almayı da unutma.

IDM ile bunu indir yükle:
Kod:
https://www2.ati.com/drivers/beta/non-whql-64bit-radeon-software-crimson-16.7.2-win10-win8.1-win7-july9.exe

Realtek
64bits Vista, Windows7, Windows8, Windows8.1, Windows10 Driver only (Executable file) olanı indir.

Son düzenleme:
Dediğniz driveri yükledim en son sürüm olan başka bir driver yüklemiyorum sorun olmaz sanırım yada yapılcak birşey varsa söylerseniz sevinirim ekran kartım neden tam performans çalışmıyor acaba oyun motoru çok eski diyolar ondan mı acaba ( Knight Online ) sistemi yenileyemem çünkü durumum yok sadece bu oyunu oynicam zaten başka amacım yok bu sistemde..

Dediğniz driveri yükledim en son sürüm olan başka bir driver yüklemiyorum sorun olmaz sanırım
Çıkma ihtimali var onun da sebebi tam performans çalışmamasını sağlayan sistemin.
neden tam performans çalışmıyor acaba oyun motoru çok eski diyorlar ondan mı acaba
Hayır oyun motoruyla ilgisi yok. Sisteminin eski olmasıyla alakası var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…