R7 240 Sistem için İşlemci Önerisi

denizhan ince"

Decapat
Arkadaşlar E5700 işlemcim var, beni daha fazla ileri taşımıyor. Hangi işlemci ile değiştirebilirim en fazla 200 TL olmak şartıyla? Bir de 4 çekirdekli olmalı.
Yardımcı olursanız sevinirim.

367556
367557
367558

Bios modlama işlemlerini yapabileceksen LGA755 anakartlara Xeon alabilirsin performans olarak ekran kartını besler. Mod işlemlerini yapamam dersen Core 2 Quad Q8300(ortalama fiyatı 80-100) veya üzeri bir Q8xxx - Q9xxx modeli bütçene göre alabilirsin.

Benim anakartım LGA775 Aliexpress'ten aldığım e5450'yi taktığım gibi çalıştı ben herhangi birşey yapmadım.
Normalde modlanmış bios olmadan ısı başta olmak üzere stabilite sorunları çıkabiliyor. İşlemci üzerinde bir şey yapmıyorsun zaten. O mod sticker ile birlikte çoğu AliExpress satıcısında. Sadece BIOS için modlanmış BIOS versiyonu gerekiyor. Sen sıkıntı yaşamamışsın, anakartı ikinci el olarak mı kullanıyorsun? Yani senden önce kullanan varsa o mod BIOS atmış olabilir. O açıdan soruyorum.

bu işlmeciyimi almalıyım ikisininde özellikleri aynımı benimki e5700 cıkarsam xeonu taksam sorunsuz çalışırmı ?
veya farklı bir anakart alsam xeon 5450 üzerine aynı sistemi kurabilirmiyim

Dosya Ekleri

• ceguve ra.PNG
    ceguve ra.PNG
    188,2 KB · Görüntüleme: 48
  • wwwww.PNG
    wwwww.PNG
    18,7 KB · Görüntüleme: 42
  • wqesadasd.PNG
    wqesadasd.PNG
    15,8 KB · Görüntüleme: 44
Yok ilk sahibi benim bir kaç defa format atılmıştı belki o zaman modlanmış falan yüklemiştir ama onu bilemeyeceğim.
Normal şartlarda hiçbir LGA775 analartın 771 pin olan Xeon işlemci desteği yok. Sticker yapıştırılmış Xeon işlemcieri direk taktığınız zaman BIOS'ta Xeon desteği olmadığı için çalıştırıyor ancak stabilite ve ısı sorunları yaşanıyor. BIOS'un Xeon'ları tanıması ve tam performans alınması için 775 pin anakartlara modlu BIOS yükleniyor. Sizinkinin modlanmadan sorunsuz çalıştırması şaşırtıcı.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı