R7 240 sistem kasma sorunu

KillThemAll

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba 20 Kasım'da Gittigidiyor'dan bir toplama bilgisayar aldım. Aldığımdan beri hiç memnum değilim, çok oyun oynayan biriyimdir ve oyunların hepsinde kasıyor sistemim şu ;

• Asus M5A78-LM/USB Anakart
  • AMD FX-8320 3.5 GHz 8 Çekirdekli İşlemci
  • Asus r7 240 2 GB 128 Bit Ekran Kartı
  • Kingston Hyperx 8 GB 1600 MHz Ram

Bu sistem Assassin's Creed 2 de 1366x768 lowda kasıyor. Bana garip geldi normalde kasmaması lazım, Lords of Fallen vardı onu yükledim 1024x768 her şey lowda yine kastı 15-20 bazen 25 FPS arası dolanıyor. Sorun nerde anlayamadım ekran kartındadır diye düşünüyorum, Asus teknik servisine götürüp baktırmayı düşünüyorum ama götürmeden önce düzeltebilir miyiz diye merak ettim. Ekran kartının güncelliğinden emin değilim CD'den yüklerken hata veriyor bilgisayar reset atıyor. Internetten yükledim denetim masasından bakınca ekran kartınız güncel diyor. AMD Gaming Evolved'de güncelleme var diyor ama yüklenirken yarısında çalışmayı durduruyor. Sorun ne hâlâ çözemedim. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam R7 240 FX 8320 nin yanına koyulacak bir ekran kartı değil. Sırf 8 çekirdek işlemcili kasa demek için ekran kartını es geçip işlemciye yüklenmişlerdir. Ekran kartınızı değiştirirseniz sorununuz çözülecektir.

Ekran kartıyla alakası olduğunu sanmıyorum. Çözünürlüklere dikkat edersiniz kesinlikle ekran kartıyla alakası yok. R7 240 720p de çoğu oyunu kasmadan açıyor hem de orta-yüksek ayarlarda. Ben bir tür ısınmadan şüphe ediyorum ama Bilgisayarınıza güzel bir virüs taraması yapmanızı da tavsiye ederim.

Haklısınız hocam oyun içerisinde sıcaklıklar kontrol edilebilir ya da stress testi altındaki sıcalıklar ama o sistemden oyunda tam anlamıyla faydalanmak için kesinlikle ekran kartı değişimi şart.

Cevaplarınız için teşekkür ederim, ekran kartımı değiştirmeye karar verdim Sapphire Radeon R9 270X Vaporx almayı düşünüyorum da anakartıma uyumlu mudur ? Eğer uyumlu değilsede R9 270X almayı düşünüyorum sizin önerebileceğiniz ekran kartları varmı ?

Ekran kartları bütün anakartlara uyumlu olacak şekilde tasarlanmıştır. Benim size tavsiyem ekran kartı olarak daha güncel bir seçim yapmanız. R7 370 veya bütçe yeterse GTX 950 öneriyorum.

Ben bu bilgisayara ne yaptıysam olmadı. Windows güncel değilmiş onu güncelledim yine aynı virüs taraması yaptım virüs yokmuş yine aynı ısınma problemi de yok ama yinede sistem kasıyor anlamadım ben bu işi. Artık çözümü ekran kartı almakla gidereceğim ama çok bütçem yok mesela 300-400 TL lik Far Cry 4'ü 1920x1080 çözünürlükte açabilecek bir ekran kartı önebilir misiniz? Duruma göre sahibinden'den 2.el ekran kartı da alabilirim

Gtx750ti almanızı öneririm ve güç kaynanızı kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…