R7 240 sistem yükseltme

Agresifxin

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemim çok eski bi sistem yükseltmek istiyorum. Bütçem en fazla 1000 TL.
Asus R7 240 GDDR3 2GB 128Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı
Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2140 @ 1.60GHz (2 CPUs), ~1.6GHz işlemci
Asus 5gc-mx Anakart
500GB HDD
4GB DDR2 RAM

Ekran kartı haric nasıl yenileyebilirim?

Şimdi o sistem eski olduğundan kasan ve güç kaynağında eskidir. O yüzden ben kasa ve güç kaynağıda öneririm. Kasa olarak Corsair Carbide 100R veya ışıklı ve fan daha fazla gelsin der isen Dark N10 kasa öneririm. İkiside yaklaşık 200TL.

Sonrasında bir güç kaynağı gerek aslında ilk gereken o. Benim önerebileceğim Corsair VS 450 var. Sertifikası da var. Başka altanratiflere de yönelebilirsin. Bunlarda ortalama 150 TL 170TL arası sitesine göre.

Bunun dışında harddiskin var SSD öneririm bütceni aşabilir. Ama bir gün alırım der isen önerim Kingston hyperX Fury ve Samsung 750 EVO olur. Bunlarda 200TL nin altında.

Onun dışında benim tercihim İntel Pentium sistemdir. Bilmeyen arkadaşların bende "İ7 var len ahah" diyebilir sende "Pentium ne lan" diyebilirsin. Bütce kısıtlı eğer istersen İ3'e de çıkabiliriz. Tabi bahsetiğimiz bu işlemcilerin tam adı ne dersen İntel Pentium G4400 veya ben pentium istemem der isen İ3 6100 öneririm. G4400 220TL civarı, 6100 de sanırım 450TL civarı olsa gerek.

Ana kart olarak H110 bir ana kart öneririm. Orda hangi markayı önerirsin der isen MSİ'yi öneririm Msi H110M pro vd. O anakartlar da 200TL civarına bulursun

Ram olarak Kingston HyperX Fury 8GB 2133 MHZ bir RAM öneririm. Bunu da 120TL ile 150 TL arası bulursun.

Şunu ekliyeyim senin parçaların eski olduğu için kasanın ve güç kaynağının eski olduğunu düşündüğüm için kasa ve güç kaynağı önerdim. Eğer sen zamanında kasanı ve güç kaynağını güzel bir şey ile değiştirdi isen almana gerek. O zaman ne yaparsın İ5'e belki, H110 yerine B150 bir ana kart alabilirsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı