"...SSD sürücüler mekanik aksam ve okuma/yazma kafası içermediği için arama zamanı ve erişim süresi oldukça kısadır. Bu sebeple sabit disklerde ortalama IOPS değeri 200 civarındayken, SSD sürücülerde yüzbinlere kadar çıkabilmektedir.
Sabit disklerin bu noktadaki dezavantajını vurgulamak için şöyle bir örnek verelim. İki tip iş yükü düşünün, biri 10 adet 750 MB'lık dosyayı okumak olsun. Toplamda 7.5GB olan bu dosyaları okumak 100 saniye sürüyor. Bu da transfer hızının 75MB/sn olduğu ve 10 IOPS tükettiği anlamına geliyor ki bu bir sabit diskin yetenekleri dahilinde. İkinci iş yükümüz ise 10.000 adet 750KB'lık dosyayı okumak olsun. Toplam dosya boyutu yine 7.5GB olacaktır ancak bu iş yükü 10.000 IOPS tüketecektir. Ortalama sabit diskler saniyede 200 IOPS'tan fazla üretemediği için bu iş yükü 100 saniyede tamamlanamayacaktır..."
Yukarıdaki paragrafı Technopat'ta bir makaleden buldum. Öyle görünüyor ki sizin HDD'nin IOPS değerleri 0.60 ile çok çok kötü. Ben sorunun HDD olduğunu düşünüyorum. Kapanma konusuna gelirsek, HDD'nin kapanmaya sebep olacağına da şüphe ile yaklaşıyorum.
@Yener K. hocam da bir baksın.