Hocalarım şimdi birazcık para biriktirip ekipmanlarımı yeniledim ve gayet memnunum, sıra bilgisayara geldi. 1 2 ay önce 900 TL'ye almıştım bu sistemi yavaştan yenilemek istiyorum, öncelikle tek tek parçaları satıp üstüne para ekleyip yükseltme yapmak ilk amacım tabii sistemi özetlemek gerekirse şöyle;
-R7 240 2 GB GDDR3.
-Q9300.
-300GB ve 500 GB HDD. ( 120 GB SSD 1 haftaya alacağım )
-P5KPL-AM anakart.
-2x2 4 GB DDR 2 RAM.
-300W PSU.
İlk planım anakart işlemci ve RAM'di fakat fiyatlar çok uçuk çıktı, şu anlık RAM'lere ellemeyi düşünmüyorum çünkü bir girersem 1500 TL bir fiyat çıkacak, onlarla idare edeceğimi düşünüyorum. Şimdiki asıl planım olan ekran kartına gelelim, güç girişi istemeyen ve güç değeri düşük bir ekran kartı istemiştim ve karşıma RX 460 ve GT 1030 çıktı. 400 TL'ye R7 240 satıp 600 TL ekleyip alabilirim, bunlar bittikten sonra biraz daha biriktirip ailemin desteğiyle bir anakart, işlemci ve RAM hazır sisteme girmek istiyorum. i5 2400 gibi gibi ucuza ofislerden çıkma anakart seti oluyor mantıklı geldi, sizce nasıl bir yol izliyorum? Siz olsanız ne yaparsınız danışmak istedim. Bütçe konusuna gelirsek üstüne maksimum 700 800 koyabilirim elimde olan parçaları sattıkdan sonra.