R7 240 sistemin performansı düşük

eeye

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar. Öncelikle sistemim bayağı eskiydi ve anakart, işlemci ve RAM parçalarını yenilemiştim. Bir sıkıntı yoktu. Daha sonrasında birkaç ay önce AMD Radeon R7 240 model ekran kartını aldım ve kullanmaya başlamıştım. Oyunlara giriş yaptığımda oyunlar bana yüksek ayarlar öneriyor fakat en düşük ayarlarda bile kasma oluyor. Çözünürlüğü düşürdüğüm zaman ise pek bir fark olmuyor maksimum 5-10 FPS artıyor. Ekran kartının Radeon Software programıda çoğu oyunda yüksek ayarlar öneriyor fakat oyunlarda 20 FPS'i geçmiyor. Benchmark programında ise oldukça kötü değerler veriyor. Güç kaynağım oldukça eskiydi ve sorunun onda olduğunu düşündüm, geçen gün yeni güç kaynağı alıp taktım ama hiçbir değişiklik olmadı, aynı benchmark testini tekrar yaptım ama değerlerde oynama bile olmadı maalesef. Daha öncesinde aynı ekran kartını kuzenimden alıp taktığım zaman acayip FPS artışı ve rahatlama olmuştu. Ben de bu yüzden gidip geçen aylarda aynı ekran kartını aldım fakat bu sefer bir şey değişmedi. Sıcaklık değerleri ise normal seviyelerde hiçbir anormal artış yok. Daha önce bu sorunu yaşayan veya çözümüne yardımcı olabilecek biri varsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Benchmark testi: MSI A68HM-E33 V2 (MS-7721) Performance Results - UserBenchmark

Sistemin şu şekildedir:
  • İşletim sistemi: Windows 10 education
  • Anakart: MSI A68-HM-E33
  • Ekran kartı: AMD Radeon R7 240
  • İşlemci: AMD A8-7600
  • RAM: G.Skill DDR3 1600MHz

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı