R7 240 Siyah Ekranda Kalıyor

enesg4han

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RX 6700XT
Ryzen 5 5600X
16 GB
A520M Plus
Merhabalar. Uzun bir süredir uğraştığım sorunun çözümünü sizlerde aramaktayım. Ben bilgisayarıma R7 240 model bir ekran kartı aldım. Ekran kartı alınca bilgisayarımda bir yavaşlama oldu. Daha sonra bilgisayarım açılırken siyah ekranda en üst sol köşede hafif gök kuşağı gibi şerit çıktı. Bilgisayarım geç açılmaya başladı. Önem vermedim, sorun tekrar etti.

Bir gün bilgisayarımı resetlemem gereken bir durum oldu. Yeniden başlat butonuna tıkladım ve görüntü hiçbir zaman gelmedi. İlk başta ekran kartında bir problem olduğunu düşündüm ekran kartını çıkarttım VGA kablosunu anakartıma taktım aynı sorunu yaşadım. Eski ekran kartımı (HD 5450) taktım ve tekrar aynı sorunu yaşadım. RAM soketlerini değiştirdim her şeyi denedim fakat aynı sorunu yaşamaya devam ettim. Artık bilgisayarıma hiç görüntü gelmiyordu. Üstteki şeritler daha çok büyüdü.

En sonunda 3 dakikaya yakın bir süre bekledim fanlardan ses geldi kendini resetledi ve bilgisayarım açıldı. Bu sorunun daha fazla büyüyüp sorun olmaması için sizlerden yardım istiyorum.
Görsel ektedir.

Not: Bilgisayarımda Trojan tipi virüs mevcut. Norton kullanıyorum işime yaramamıştı fakat bir zaman Malwarebytes adlı programla düzeltmiştim. Sanırım halen saklanıyor.

Sistem özelliklerim :
Windows 7 Ultimate 64-bit SP1
Intel Pentium E6700
8;00GB RAM DDR3
Pegatron IPM41-D3
AMD Radeon R7 240
WhatsApp Image 2018-10-06 at 20.09.33.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı