R7 240 Valorant FPS düşmesi

XYZ01

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Valorant'ta FPS düşmesi sorunu yaşıyorum. MSI Afterburner'dan baktıgımda çoğu zaman drop yediğim vakitlerde CPU kullanımı artıyor. Sizce 2x4 olan RAM'larimi 2x8 yapsam bu sorun çözülür mü yoksa ne yapmalıyım? 120Hertz monitörüm var. FPS 160'dan 90'a kadar droplanıyor.

Sistemim.
R7 240 2 GB ekran kartı.
i5 4590 işlemci.
2x4 1333MHz RAM.

Arterburner programında ram kullanımını açıp oyun esnasında takip edersen ramlerin yetip yetmediğini anlayabiliriz. Günümüz için 8gb ram az geliyor genelde. MHz olarak da düşük. Kullanımı kontrol etmekte fayda var. İşlemci tarafında ise valorant işlemci üzerine bir oyun olduğu için yetersiz kalıyor olabilir.

Kardeşim i5 2400 & i5 2500 iki sistemde de R7 240 kullandım. 8 GB RAM vardı. Valorant'ta drop alıyordum. Sorunu şöyle çözdüm bu eski işlemcilerin t-CAS'e oranları düşük yani en yüksek sıcaklık değeri 71-72 derece. Dolayısıyla benim işlemcim 60 dereceleri geçince işlemci frekans düşürüyor ve drop alıyordum. İyi bir termal macun aldım soğutucum vardı ve işlemci 45-50 dereceleri geçmiyordu bir daha drop almadım. Ekran kartını da macunladım ve onun ısısınıda oyunda 40-45'e düşürdüm. Bir daha drop olmadı. Sendeki sorun farklı olabilir ama şu halde para harcamadan drop almamak için yapacağın tek şey grafik ayarlarını orta seviyede tutup FPS'i sabitlemek mesela FPS'i 100 yap ve sabitle drop olmayacaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı