R7 240 vs GT 730

Canelium

Kilopat
Daha fazla  
Benim maximum 580 TL'lik bir bütçem var. Oynamak istediğim oyunlar ise şunlardır;
  • GTA V - Dota 2 - CS:GO - Modern Combat Versus - Fortnite - TF2 - Bully - ETS 2
Bu oyunları düşük-orta ayarla oynatabilecek, bütçeme uygun bir ekran kartı almak istiyorum, araştırmamda Nvidia GeForce GT 730 4GB ve AMD Radeon R7 240 4GB olmak üzere bu 2 ekran kartını buldum. Bütçeme uygun olarak daha iyi performans verecek başka bir ekran kartı var mıdır? (DDR3 olması şart)Uygun olarak seçtiklerim varsa da ikisinden hangisini seçmeliyim? Ayrıca bu kartların hem 2GB hem de 4GB olanları var aralarındaki fark oyunlardaki performansımı etkiler mi? Ya da fark büyük mü? Ve son olarak sistemim;

Son düzenleyen: Moderatör:
GT 730 ve R7 240 bu bütçede alınacak ürünler değil.
Ayrıca neden DDR3 şart? Anakartınızın RAM desteği ile ilgisi yok ekran kartının.
GTX 950 alınabilir ikinci el.

GT 730 ve R7 240 bu bütçede alınacak ürünler değil.
Ayrıca neden DDR3 şart? Anakartınızın RAM desteği ile ilgisi yok ekran kartının.
GTX 950 alınabilir ikinci el.

Hayır internetten baktım bu bütçeye alına bilir evet dün gece dolar yükseldi fiyat artmış ola bilir ama uygundur, ddr3 ün şart olması anakartımla uyumlu olmasıdır, ram i öylesine yazdım. Ama 2. El ekran kartlarınıda tam güvenemiyorum peki alsam sizce düşük ayarlarda rahat oynar mıyım?

Al GT 1030. Bak keyfine.

Ama GT1030 2GB lık bir ekran kartı onun 4GB ı yok bi kaç sene sonra çıkacak oyunları rahat oynatır mı? Aralarında büyük bi fark olurmu sizce? Bende ilk başta o karta yönelmiştim sonrasından vazgeçtim.

R7 240 4GB olsa ne farkeder? En fazla 1GB kullanacak, 2GB'nin yanına yaklaşamayacak. Giriş seviyesi kartlarda 2GB yeterlidir. Üstelik GT 1030, R7 240'ı cebinden çıkarır. Büyük hata olur R7 240 almak.

R7 240 4GB olsa ne farkeder? En fazla 1GB kullanacak, 2GB'nin yanına yaklaşamayacak. Giriş seviyesi kartlarda 2GB yeterlidir. Üstelik GT 1030, R7 240'ı cebinden çıkarır. Büyük hata olur R7 240 almak.
Zaten karar verdim büyük ihtimalle gt 1030 yada 2. El GTX 750 - 960 - 1050 gibi kartlar alacağım

Söylediğin her şey saçmalık. R7 240 4 GB VRAM işleyecek gücü yok. VRAM'ın ne kadar olduğunun bir önemi yok. Anakartın DDR3 diye GDDR3 ekran kartı alman gerekmiyor. GDDR5 ekran kartı da takabilirsin. 580 TL'ye R7 240 alacağına git paranı çöpe at daha faydalı belki biri bulur işine yarar. Bu bütçede alınabilecek en iyi sıfır kart bu pahalılıkta parasını hak etmese de GT 1030'dur. Ya da 2. el GTX 1050 alınabilinir. Aliexpress'den güvenebileceksen 2. el GTX 960'de alabilirsin. Ama ben olsam güvenmezdım.

Son düzenleme:
Kardeşim tamam kararımı verdim diyorum nedir bu sinir? Hem daha önceki mesaj atanlarada yanıtı verdim bi yanlışlık olmuş, dalgınlığıma gelmiş yanlış yazmışım şu GDDR yada DDR olayını, hem zaten aynı şeyi söylüyoruz? Mesaj atarken lütfen daha önceki yazışmalarada bak, oku ve dikkat ederek yaz lütfen. Herkez senin kadar zengin olmaya bilir benimde bütçem bu kadar ne yapa bilirim? Size sadece danıştım, sen diyorsun yok çöpe at yok saçmalık, nedir bu ya?? Bundan önceki arkadaşlar ne güzel cevap yazmışlar sende öyle yaza bilirsin. Yok dersende burası forum burda sorular danışılır, paylaşılır ve cevaplanır hemde nazik bi dille!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…