R7 240 vs GT 730

Canelium

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle Merhabalar, size birkaç sorum olacak ve cevaplarınıza göre bir sonuç elde edeceğim.
Öncelikle 580 TL ye varan bir bütçem var ve sistemime şöyle ortalama bir kart almak istiyorum, (anakartım nedeniyle kartın DDR3 olması şart).

Aldıktan sonra Düşük-Orta ayarlarda oynamak istediğim oyunlar ise şunlardır: Fortnite / Dota 2 / GTA V / CS:GO / Modern Combat Versus
Sorularım.

1) Araştırmalarım sonucu en uygun olarak AMD Radeon R7 240 4GB ve Nvidia GeForce GT 730 4GB ekran kartlarını buldum, bu iki karttan başka bütçeme uygun daha iyi bir performans verecek kart var mıdır?

2) Eğer "Bana göre yok seçtiğin kartlar en iyisi" derseniz ise ikisi arasında bir seçim yapmam gerekmekte, (Nedeni ise iki kartında fiyatları oldukça yakın ve oyunlarda aralarında birkaç FPS fark varmış) performans oranından hangisini seçmeliyim?

3) Ekran kartlarında ben 4GB tercih ettim, peki 2GB olsa büyük fark olur mu? Performansı büyük bir şekilde etkiler mi?

4) Oyunlar için grafikler çokta sıkıntı değil düşük-orta ayarlarda oynarım yeterki oyun 30 FPS+ olsun ve akıcı oynansın.

Son olarak sistemim:
İşlemci: İntel Core i3 (PC'ye şu an bakamıyorum, i3 yazısından sonraki sayıları da bu nedenle bilmiyorum)
RAM: 4GB DDR3
-Bit: 32

Şimdiden Yanıtlarınız İçin Çok Teşekkür Ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle anakartının DDR3 olması ekran kartının da DDR3 olmasını etkilemez. Ankarttaki bellek ile ekran kartındaki bellekler birbirinden bağımsızdır.
  • GT 1030 alabilirsin.
  • Bu iki kart arasından R7 240 daha iyi fakat hem daha güncel hem de daha performanslı olan 1030'u tercih etmen daha iyi olur.
  • Günümüzde 2 GB yetmese de o kartlar için 4 GB VRAM'e gerek yok.

Öncelikle anakartının DDR3 olması ekran kartının da DDR3 olmasını etkilemez. Düşük ekran kartlarında hafıza çok küçük değilse pek etkilenmiyor. Yani 4 GB alsanda 2 GB alsanda R7 240 ı aynı FPS verecektir. 4 GB hafıza limitine o sistemle ulaşamazsınız. Saydığınız ekran kartları ile GTA 5 ve fortnite ı ağır kasmalar halinde oynarsınız. CS:GO ve Dota 2 yi çok rahat açar.

Eğer 2.el almak isterseniz çok rahat GTX 1050 alabilirsiniz fakat 0 üründen yanaysanız zaten açıklamayı yapmışlar 1030 tek seçenek denebilir.

Yanıtlarınız için teşekkürler, ben orda yanlış yazmışım dalgınlığıma gelmiş o ddr3 şart konusu kartın anakarta olan uyumluluğu, ben tam PC den anlamıyorum ama ona ddr da gddr da deniyor ben onu karıştırmışım.

Neden Gt 1030 a yönelmediniz o fiyat bazında anlamadım DDR3 bir anakartla GDDR5 bir ekran kartı kullandım.

M5A97 LE R2.0 | Anakart | ASUS Türkiye Şu anakart ile Rx570 kullandım hiç de bir sorunum olmadı.

GT 1030 ilk yöneldiğim karttı ancak 2GB olması beni biraz düşündürdü, bir kaç seneye kadar çıkacak olan oyunları kasarak, yetersiz geleceğinden şüpheliyim

Öncelikle anakartının DDR3 olması ekran kartının da DDR3 olmasını etkilemez. Ankarttaki bellek ile ekran kartındaki bellekler birbirinden bağımsızdır.
  • GT 1030 alabilirsin.
  • Bu iki kart arasından R7 240 daha iyi fakat hem daha güncel hem de daha performanslı olan 1030'u tercih etmen daha iyi olur.
  • Günümüzde 2 GB yetmese de o kartlar için 4 GB VRAM'e gerek yok.

Yanıtınız için sağolun düşüneceğim, ama şu 2GB konusununda şüpheliyim nedeni, bir kaç yıla kadar çıkacak oyunları rahat oynattırmama ihtimali

Öncelikle anakartının DDR3 olması ekran kartının da DDR3 olmasını etkilemez. Düşük ekran kartlarında hafıza çok küçük değilse pek etkilenmiyor. Yani 4 GB alsanda 2 GB alsanda R7 240 ı aynı FPS verecektir. 4 GB hafıza limitine o sistemle ulaşamazsınız. Saydığınız ekran kartları ile GTA 5 ve fortnite ı ağır kasmalar halinde oynarsınız. CS:GO ve Dota 2 yi çok rahat açar.

Teşekkürler, ben genede sağlama almak için sormuştum bu soruyu internette testleri var düşük ayarlarda fortnite çok rahat kaldırıyor, genede düşüneceğim

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı