R7 250 Sisteme RAM Takviyesi

baskahmet

Kilopat
Arkadaşlar merhaba. PUBG vb. oyunlarda bazen RAM'den dolayı oyunda droplanma oluyor bu da oyun zevkini iyice aşağıya çeken bir durum. Bende 4 GB RAM'ımın yanına bir tane daha 4 GB RAM almaya karar verdim.
Fakat anakartım uyuyor mu destekliyor mu işlemcime uygun mu bilgim yok bana yardımcı olursanız çok sevinirim. İyi akşamlar. Bir de RAM önerisinde bulunursanız sevinirim bütçe 160 TL.

Sistem:
R7 250 2 GB DDR5
Pentium G3250 3.2 GHZ
4 GB 1333 MHZ DDR3 RAM
MSI H81M P33 Anakart

neden uymasın ana kartın 16 GB 'a kadar ram kapasitesini yükseltebilirsin gönül rahatlığıyla 4 GB ram takabilirsin destekliyor. işlemcin pak iyi değil ama oda sorun yaratabilir haliyle. 1 tane daha 4 GB kingston işinide görür.

neden uymasın ana kartın 16 GB 'a kadar ram kapasitesini yükseltebilirsin gönül rahatlığıyla 4 GB ram takabilirsin destekliyor. işlemcin pak iyi değil ama oda sorun yaratabilir haliyle. 1 tane daha 4 GB kingston işinide görür.
Hocam RAM'imin markasını bilmiyorum da aynı marka RAM almasam bi sıkınyı sıkıntı olmaz değil mi? Direk şuan Kingston alıp taksam bir sıkıntı olmaz yani?

olmaz zannetmiyorum bazı anakartlar seçiyor tabi, ama frekans olarak aynı değerde alırsan sıkıntı yaratmaz. yinede aldığın yerde değişme imkanının olup olmadığını sor. anakartın 1600 mhz'e kadar destekliyor. 1333 ile 1600 aynı anda farklıda olsa yine çalıştırır. ama yinede bak, şu an takılı olan kaç mhz ise pc nde aynı frekansta olanınından al sorun yaratmicak. sadece varsayım olarak baktım. 1333mhz ise 1333mhz al zaten 1333mhz takılı yazmışsın ozaman sorun olmaz

olmaz zannetmiyorum bazı anakartlar seçiyor tabi, ama frekans olarak aynı değerde alırsan sıkıntı yaratmaz. yinede aldığın yerde değişme imkanının olup olmadığını sor. anakartın 1600 mhz'e kadar destekliyor. 1333 ile 1600 aynı anda farklıda olsa yine çalıştırır. ama yinede bak, şu an takılı olan kaç mhz ise pc nde aynı frekansta olanınından al sorun yaratmicak. sadece varsayım olarak baktım. 1333mhz ise 1333mhz al zaten 1333mhz takılı yazmışsın ozaman sorun olmaz
1333 MHZ hocam bildiğim kadarıyla, fakat CPU-Z de RAM bölümünde MHZ'de 667 MHZ yazıyor ondan biraz kafam karıştı da
Ayrıca hemen şu linkteki RAM PC'nize uygun anakartınuza uygun der iseniz hemen bugün sipariş edeceğim bi bakarsanız linke sevinirim CL9 felan diyor da anlamıyorum RAM konusundan
Kingston ValueRam 4GB 1333MHz DDR3 Ram (KVR13N9S8/4) Fiyatı

Gskill 4GB DDR3 1333Mhz RAM F3-1333C9S-4GIS - Nanokatalog
An itibariyle bu RAM'ı aldım arkadaşlar inşallah bir sorun çıkmaz

Çalışmaması için bir neden yok kingston kaliteli bir marka. Aldığın marka da güzel hayırlı olsun. Ayrıca mhz sorununda yok o şekilde göstermesi doğal. yarısını gösterir programlar. ama yinede yok ben anlamadım diyorsan. pcni kapat aç del tuşuyla bios a gir biosun açılış ekranında ram inin 1333mhz de çalıştığını ve işlemcinin kaç Ghz çalıştığını ekran dan gösterecektir. aksi dişünmüyorum farklı yazarsa manuel ayar yaparız. ram seçimin içinde yeni girdim o yüzden geç gördüm.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı