R7 250X Sisteme Güç Kaynağı Tavsiyesi

Hangi Güç Kaynağını Tercih Ederdiniz?

• FSP FSP600-60AHBC 600W AKTIF PFC 85+

Oy: 0 0,0%
  • AEROCOOL KCAS 600W 80+ Bronze Aktif PFC

Oy: 0 0,0%

• Oy verenlerin toplamı
    2

seusya

Hectopat
Daha fazla  
Güç kaynağı almak istiyorum. Arada kaldım. Hangi güç kaynağını tavsiye edersiniz? Overclock yapmıyorum. Teşekkürler ederim herkese.

AEROCOOL KCAS 600W 80+ Bronze Aktif PFC

FSP FSP600-60AHBC 600W AKTIF PFC 85+

High Power Element Bronze II 600W, 80+ Bronze

Bilgisayarın Özeliği;

MSI Z97 Gaming 7

Intel Core i5 4670K Soket 1150 3.4GHz

Dark Dragon Kasa

500GB WD Harddisk
Samsung Evo 750 240GB SSD

Samsung DVD CD Yazıcı

Xigmatek Achilles 4 Borulu Kule Tipi İşlemci Soğutucu

Saphhire R7250x 2GB 128Bit Ekran Kartı

4X4 8GB DDR3 1600MHz Corsair Vengeance RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi ; benim şöyle bir önerim var..:

Yukarıda saydığınız sistem bileşenlerinin toplam maliyeti ne kadar?
Peki siz bu maliyetteki bir sistemi, 150 - 160 TL'lik PSU'lara mı emanet edeceksiniz?
Yapmayın, etmeyin.

Arkadaşlar, PSU alırken paraya kıymak zorundasınız(para buyuk mesele, ayrı).
Sisteminiz uzun ömürlü olsun istiyorsanız bunu yapmak zorundasınız ; uzun vadede daima siz kazanırsınız.

PSU bilgisayarınızın EN ÖNEMLİ parçasıdır.
FSP, Aerocool, HighPower gibi markalardan uzak durun.

Corsair
'den şaşmayın derim. TR'de kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir marka.
İhtiyacınız olan güç kapasitesinden daha fazla güç sağlayan bir PSU alırsanız PSU'nuz stres altında olmadan çalışır, yine uzun vadede daha rahat edersiniz.

Ben sizin yerinizde olsam, (geleceği de düşünerek) aşağıdaki ürünün altında bir PSU almayı ASLA düşünmezdim. (10 sene garanti vermek her yiğidin harcı değil)

CORSAIR RMx SERİSİ 80PLUS GOLD 750W FULL MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI

RMx Series™ RM750x — 750 Watt 80 PLUS® Gold Certified Fully Modular PSU

Ayrıca şurada yüzlerce review görebilirsiniz.

PSU Review Database - RealHardTechX

Son düzenleme:
Söylediğin markalar gayette bilindik ve güvenilir markalardır. Ayrıca biraz dolaşırsan, okursan özellikle Corsair' in VS serisinde gürültülü çalışma gibi problemlerin olduğunu görmüş olursun. Bence alınmasını önerdiğin PSU' lar bu sistem için hem fazla, hemde gereksiz pahalı.

Yorumlarınız için teşekkür ederim daha önce corsair vs450 kullanıyordum ses konusuna gelirsek vs serisinin everest arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum aradan 3 ay gecti hız aşırtma bile yapmadım fifa 2007 oyununda güç kaynağında anormal ses duydum belkide kasa fanlarından kaynaklanıyor olabilir diye düşündüm fanları cıkardım malesef corsair gibi bir markanın böyle ses cıkarması beni corsair markasından soğutu bende size soruyorum sunduğum üç markadan hangisini tavsiye edersiniz ve tavsiye ettiğiniz ürün hakkında kısa ve öz bir açıklama yaparsanız memnun olurum teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı şeyi tekrarlayıp durduğum için özür de dileyerek ; yukarıdaki üç markaya elimi dahi sürmeyeceğimi söylemek isterim kendi adıma ; elbet herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil. İnşallah aradığınızı bulur, problemsiz bir kurulum gerçekleştirir ve senelerce sorunsuz olarak bilgisayarınızın tadını çıkarırsınız.

Son düzenleme:
Aynı şeyi tekrarlayıp durduğum için özür de dileyerek ; yukarıdaki üç markaya elimi dahi sürmeyeceğimi söylemek isterim kendi adıma ; elbet herkes aynı şekilde düşünmek zorunda değil. İnşallah aradığınızı bulur, problemsiz bir kurulum gerçekleştirir ve senelerce sorunsuz olarak bilgisayarınızın tadını çıkarırsınız.

Kardeş ben senin dediklerine katılmıyorum neden dersen bütçem 180 ile 200 TL arası sen söylüyorsun senin söylediğin üç markaya bulaşmam elimi sürmem senin dediğin corsair markasına karşı bende cooler master markasını derim 80 plus sertifikası olmasa bile corsair güç kaynağından daha güçlü sana söylediğim sistemde geçici olarak kullanıyorum abimin bilgisayarında high power 500 watt 80 plus güç kaynağı var sesiz sorunsuz bir şekilde çalışıyor sen yardımcı olmuyorsun tersine ila kalk 350 400 TL fazladan güç kaynağı al diyorsun bir insan hız aşırtma yapmıyorsa yinede 500 ila 600 watt arasında güç kaynağı kullanması hem sağlıklı hem daha uzun süre kullanabilir

Kardeş ben senin dediklerine katılmıyorum neden dersen bütçem 180 ile 200 TL arası sen söylüyorsun senin söylediğin üç markaya bulaşmam elimi sürmem senin dediğin corsair markasına karşı bende cooler master markasını derim 80 plus sertifikası olmasa bile corsair güç kaynağından daha güçlü sana söylediğim sistemde geçici olarak kullanıyorum abimin bilgisayarında high power 500 watt 80 plus güç kaynağı var sesiz sorunsuz bir şekilde çalışıyor sen yardımcı olmuyorsun tersine ila kalk 350 400 TL fazladan güç kaynağı al diyorsun bir insan hız aşırtma yapmıyorsa yinede 500 ila 600 watt arasında güç kaynağı kullanması hem sağlıklı hem daha uzun süre kullanabilir

^ Ben yardımcı olmak amacıyla yazarken daima "acaba bu arkadaşın yerinde ben olsaydım ne yapardım, nasıl bir yol izlerdim?" şeklinde düşündüğüm için tabii böyle oluyor ister istemez. Ne yazık ki daha önce yazdıklarıma ekleyebileceğim yeni bir nokta yok. Sağlıcakla kalın, inşallah her şey istediğiniz gibi gider.

Yorumlarınız için teşekkürler cevap bekliyorum hangisini tavsiye edersiniz Fsp, High Power, Aerocool

Hangisi fiyat olarak daha uygunsa onu alabilirsiniz. Birde 12 V kanalından verdikleri amper hangisinde fazla ise benim seçimim ondan yana olur. Baktığım sitede High Power biraz daha uygundu, onu tercih edebilirsiniz. 12 V kanalından Aerocool modeliyle aynı gücü veriyor zaten.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı