R7 260 ve Core 2 Quad 9550 Minecraft FPS Düşüşü

Emre5959

Megapat
Makaleler
1
Yer
istanbul
Daha fazla  
Merhaba,
Normalde GT420 ve Quad 6600 ile Minecraft'ı 60-100 FPS arası rahatça oynuyordum. Sonra indirim oldu Asus R7 260 Ekran Kartı baya uygundu hemen aldım. BF3'felan rahatça oynatıyordu. Minecraft deniyim dedim birde ne göreyim.. FPS 50 geçmez oldu, bazen artıyor Tak! Düşüyor 20'lere 1-2 saniye sonra tekrar çıkıyor, 5 saniye sonra tekrar düşüyor.

Bugün de Quad 9550 aldım. Bu sefer 110FPS'lere felan çıkıyor ama yine Tak diye 20'lere düşüyor ve çok sinir bozucu.

Resim ekledim, ekte.

Not: AMD Sürücü Güncel, virüs yok, java güncel.
Not2: Ekran kartını alınca format atmadım sadece NVIDIA sürücülerini kaldırıp AMD sürücüsünü kurdum bu sorun oluşturur mu?

1ws.png

2ws.png

1ws.png

2ws.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ooo Recep abi hoşgeldin. Geliceğini biliyordum bir gün :) Konumuza h
gelirsek DDR2 2x2GB 800Mhz RAM bulumakta. Minecraft şuan modlu(140mod var yaklaşık) 1.5GB verdim oyuna. Orjinal üyeliğim var onla oynuyorum. 1.6.4 sürüme sahip. Farkettiysen GPU %100lere çıkmıyor ama Quad 6600dayken bile Gt420 ile %100dü hep... Şu sorundan kurtulmak istiyorum bir an önce :)

Modsuz minecraftada biraz daha fazla FPS oluyor ama yine ani takılma oluyor. Eve gidince TeamViewer'dan bağlanman mümkün müdür? 3gün içinde aldığım işlemciyi geri verebilirim memnun kalmazsam.

Optifine yüklersen en az 200FPS alırsın o ekran kartıyla.İnternete nasıl yükleneceği ve kullanılacağı mevcut.Bu program oyunda daha çok ayar yapabilmemizi sağlıyor bu sayede gereksiz şeyleri kapatabilirsin.

İlginiz ve yorumunuz içn teşekkür edetim falat ekran kartı %100 kullanılmıyor, yani tam performans alamıyorum. Yüklemeye gereksiz buluyorum.

Kesinlikle yüklemenizi tavsiye ederim.Zaten minecraft ani FPS düşüşleri olan bir oyun.Yükleyin kesinlikle farkı göreceksiniz.Boyutu konusunda sıkıntıda yaratmaz.Boyutu 1MB den daha az.

Biliyorum çok eskiden kullanmıştım, fakat GT420 ile sabit en düşük 45 fps ile rahatça oynuyordum, çok sinir bozucu bir şey, şimdi driver siliyorum tekrar 15.4 yüklüyeceğim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı