R7 260X 1360x768 Oyun performansı

GTA V.
*1366x768
*GTX 960- 2GB
*2xMSAA
*Texture:High

60 FPS olsada.
Bazı yerlerde bellek'den dolayı takılma oluyor.

Yahu ben de 2 GB 750 Ti kullanıyorum ama ayarlar Very High'dayken 1700-1800 dolaylarında bellek kullanımı. Bellek kullanımına anlık olarak baktınız mı? Nereden biliyorsunuz HDD'den dolayı takılmadığını?

Hemen bakmalıyım
Birazdan yazacağım.

Takılma hem VRAM hemde HDD yüzünden oluyor. Örnek olarak GTA V'de helikopterle geziyorsanız Texture ların VRAM'e atılması sırasında takılma oluyor bu takılma HDD'nin yavaş olmasından kaynaklanıyor. Ama diğer yanda VRAM daha fazla olsaydı daha fazla Texture barındıracağı için takılmanın belki önüne geçilebilirdi.

MSI Afterburner ile anlık olarak bakın derim.
MSAA 2X
Texture:Very high
VRAM kullanımı 2200MB olmasına rağmen, Kasma anında FPS düşüşü olmuyor.

Şimdi bunu ekran kartın'ın VRAM eksikliğinemi ? Yoksa HDD yavaşlığı mı demek gerek ?
HDD kullanımına oyun içinde bakamadım.

Bende önerdim şimdi düşünüyorum da, 750 Tİ biraz fazla kaçmasın o çözünürlüğe ?

Sistemimde 120 gblık ssd mevcut windows kurulu sadece diğer programlarım 500 gblık segate barracuda harddiskte kurulu GTA:V i ssd ye kuracağım işlemcim g3258 @4.4 ghz , psu: corsair vs450 450w 80+ gta:v sorun olurmu işlemcim darboğaz yaparmı gerçi çoğu oyunlarda darboğaz görmüyorum ama bir soryım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…