R7 260X Ekran Kartına DirectCU OC BIOS'u Yükleme

TanerUNER

Hectopat
Daha fazla  
Bir süre önce elimde bulunan Asus AMD Radeon R7 260X OC 2GB GDDR5 Ekran kartımın sistem kilitlemesi ve zamansız siyah/mavi ekran vermesi nedeni ile BIOS sürümünü güncelleyerek bu sorunu hallettim. Konu şu, 2-3 gün sonra fark bir ekran kartının BIOS'unu yüklediğimi fark ettim "Asus AMD Radeon R7 260X OC [Direct CU II]" ekran kartının BIOS'unu yüklemişim ve normal olarak min. frekans ayarları Core Clock: 1188 Memory Clock: 1750 olarak ayarlandı, bazen oyunlarda lekeler belirmeye başladığı için bir program yardımı ile frekansları 1100/1650 frekanslarına çektim, şu an her şey yolunda bir sıkıntı yok gayet güzel verim alıyorum ekran kartımdan. OSD ile gözlemlenen değerlerim 70 dereceden 84-85 dereceye çıkıyor tam yükte fan 2000-2500RPM arası auto olarak çalışıyor 4 saati geçik oyun oynadım değerler sabit. İleride bir sorun yaratabilir mi diye merak ediyorum, bu konuda geçmişi olan biri cevap verebilirse sevinirim teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 hafta önce buna benzer bir konu ile ilgili baslik acmistim fakat cebap gelmemisti. R260X OC kartimi R260X DirectCU OC'nin BIOS'u ile kullaniyorum. OC degerlerini BIOS'u guncellemeden önce yanindan dahi gecemiyordum bilgisayar sapitmaya basliyordu fakat BIOS'u guncelledigim zaman erisemeyecegim oc degerlerine yukseltti ve gercekten stabil calisiyor. 30-40 FPS ile oynadigim oyunu 60+FPS ilr oynuyorum.

Daha fazla isiniyor fakat fani manuel olarak hizlandirdim MSI Afterburner ile yüzde seviyelerine göre. The Witcher 3 40FPS 70 derece sabit iken BIOS'tan sonra 60FPS 85 dereceye yukseldi (fan auto calisarak). Bendemi var sadece suan soyleyecegim bilmiyorum fakat farkli BIOS enject edeceklere öneri en ufak bir OC artisi yaptigim zaman ekran karti sapitiyor bilginize ve Tecpowerup'ta kimse sistem icinde bios guncellemesi yapilmasini tavsiye etmiyor. Olusacak ufak bir sorunun geri dönüsü olmuyor. Default biosunuzu kesinlikle yedekleyiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam, arkadaşıma bir sistem topladık ve bu ekran kartından var bizde de. Sistemi toplayalı 3 yılı geçti sanırım. Bizde de kilitlenme yaptı. Fakat kilitlenmeinin ekran kartından olduğunu bulana kadar neler çektik. Alttaki linkte yaşadıklarımız ayrıntılı yazılı. Ayrıca sistem özelliklerim de orada var.
FX-6300 ve Gigabyte 970a D3SP Sistem Sürekli Kilitleniyor
İşyerine alınma bir bilgisayardı. Fotoğraf, video edit işlerinde kullanılıyordu. Bir ara işlere mola verildi. Bilgisayar sonradan bu şekilde kullanıldı. Fakat yeni işyeri açıldı ve şu an bu makineyi aktif olarak kullanmamız lazım. Aklıma bios değişimi geldi. Kartın bios unu ararken sizin yazdığınızı gördüm. Ekran kartını çok eskiden güncellemiştim en son. Şu an nasıl yapılıyor bilmiyorum. Bir şekilde öğrenirim fakat siz aynı ekran kartı ile başardığınıza göre abd yi yeniden keşfetmeye gerek yok diye düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

TechPowerUp
TechPowerUp
Üstteki romları, sayfanın download sayfasından amd/ati winflash 2.77 ve 2.6.7 ati win flash ile denedim uyuşmadı hatası verdi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…