Bugün yeni güç kaynağım geldi, Zalman zm500 LE ve yeni ekran kartım olan R7 260x bilgisayarıma bağladım güç kaynağımla beraber ama bütün oyunlara girince 2-3 saniye sonra oyunlar donmaya başladı. İlk önce GTA 5 girdim oyun otomatik bütün ayarları high ayarlara almış, oyuna girdim 30 FPS alıyordum 5 saniye sonra oyun dondu, reset atmak zorunda kaldım. Diğer oyunlar da 5 saniye olmadan donma gerçekleşiyor sorun ne olabilir arkadaşlar ? Eski ekran kartım olan HD5570 de bu sorunlar yoktu. Ayrıca ısınma sorunu da yok.
Kartı söküp tekrar taktım, donma şuana kadar olmadı. Sanırım sorunum çözüldü gibi ama emin değilim, test ediyorum.
Sorun çözüldü arkadaşlar, kartı tekrar söküp takınca donma gibi sorun la hiç karşılaşmadım ama bariz bir darboğaz yaptı ekran kartım. Arabay la, uçak la hızlı giderken özellikle şehirler de Fps 20' lere kadar düşüyor, bütün ayarları high' a aldım ama yayan giderken Fps 30 40 oluyor darboğazı hafifletmenin yolu yok mu ? Darboğaz olduğundan kesinlikle eminim GPU kullanımı %50-60 arası, CPU da %80-100 arası.
Şimdi BF4 girdim Mantle seçtim grafikleri ultra'ya aldım birde ne göreyim, iç mekanlarda 50, 60 Fps alıyorum normal savaş anında 30, 40 Fps civarı alıyorum. Bunu GTA 5 ve Arma 3 de bile alamadım hatta o oyunlarda darboğaz vardı. Burda GPU kullanımım %100 idi. Mantle sayesin'demi bu kadar çok performans aldım sizce ?