Öncelikle herkeze merhaba arkadaşlar. Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim . Ben bir bilgisayar toplayacağım ama daha önce hiç bilgisayar toplamadım . Sizce toplayacağım bilgisayarın fiyat-performans oranı iyimi? Ya da güç kaynağı bu sisteme yetermi? Bilgisayarı açar açmaz yanarmı? Bu ekran kartı bu kasaya sığarmı? Bu soruların cevabını arıyorum .
Vatan bilgisayar ınternet sitesinden seçtiğim parçalar ve fiyatları :
( ben bu konuyu yayınladıktan sonra fiyatta değişme olmuş olabilir )
1600 gibi bir bütçeye i5 mi? İ3 çok güçlü bir işlemcidir. İşlemciyi yüksek tutmuş gidip harddisk ve ram'i düşürmüş ve f/p istemiş. Anakarta o kadar fiyat vermiş. Oyunları anakart'mı oynatıyor. Ekran kartını Sapphire'den Asus yaptım. Ram ve harddiski yükselttim. SSD olmayan bir sistemde 500 gb harddisk ile ne yapabilir ki? 1600 tl lik bir bütçeye i5 olur mu hiç. Lütfen yorum yapmak için yorum yapmayın.
1600 gibi bir bütçeye i5 mi? İ3 çok güçlü bir işlemcidir. İşlemciyi yüksek tutmuş gidip harddisk ve ram'i düşürmüş ve f/p istemiş. Anakarta o kadar fiyat vermiş. Oyunları anakart'mı oynatıyor. Ekran kartını Sapphire'den Asus yaptım. Ram ve harddiski yükselttim. SSD olmayan bir sistemde 500 gb harddisk ile ne yapabilir ki? 1600 tl lik bir bütçeye i5 olur mu hiç. Lütfen yorum yapmak için yorum yapmayın.
Sapphire ile asus arasında kaç fps farkı olacak sanki, arkadaşın topladığı sistem gayet iyi ama kasa işi bozmuş, ileride parası olunca 8 gb yapar. 4 gb iş görüyor hala.
Sapphire ile asus arasında kaç fps farkı olacak sanki, arkadaşın topladığı sistem gayet iyi ama kasa işi bozmuş, ileride parası olunca 8 gb yapar. 4 gb iş görüyor hala.
Ben i3 4160 alacağıma i5 4460 alırım ses duysam ne olur duymasam ne olur oyunu sessiz oynamıyoruz zaten
Arkadaşın da böyle düşüneceğini sanıyorum. Bilgisayar alınırken ilk işlemci seçilir. Ekran kartı yükseltilir ama işlemci yükseltilmeye açık değildir.
Ben i3 4160 alacağıma i5 4460 alırım ses duysam ne olur duymasam ne olur oyunu sessiz oynamıyoruz zaten
Arkadaşın da böyle düşüneceğini sanıyorum. Bilgisayar alınırken ilk işlemci seçilir. Ekran kartı yükseltilir ama işlemci yükseltilmeye açık değildir.
İ3 bu bütçeye gayet yeterli. Nedir bu i5 sevdası anlamıyorum. İ3 o bütçeye göre en iyi işlemci. Ayrıca bilgisayar alınır iken ilk işlemci seçilmez anakart seçilir.
Bütçenize i3 4160 veya 4170 yeterli. İntel toplanabilirken, neden AMD toplayalım ki? Bütçeye İ5 önermek saçmalık. Oyun oynarken işlemciyle değil ekran kartı ile oynuyoruz.